Het 20 minutes or less-kookboek, Chickslovefood

Het 20 minutes or less-kookboek, Chickslovefood

Deze maand verscheen het nieuwste kookboek van Chickslovefood. In Het 20 minutes or less-kookboek vind je een groot aantal makkelijke recepten. Recepten die niet alleen makkelijk en lekker zijn maar ook nog eens binnen 20 minuten op tafel staan. Ideaal als je doordeweeks toch lekker wilt eten.

In dit artikel lees je meer over Nina en Elise van Chickslovefood én natuurlijk over het 20 minutes or less-kookboek. Wat voor soort recepten kan je verwachten, voor wie is het kookboek geschikt en wat vind ik er eigenlijk van. Je ontdekt het in deze review van het 20 minutes or less-kookboek van Chickslovefood.

Het 20 minutes or less-kookboek, Chickslovefood

Chickslovefood

Als je graag kookt en inspiratie zoekt op internet zal Chickslovefood geen onbekende van je zijn. Chickslovefood is de website van Nina en Elise. Twee vriendinnen die zo’n acht jaar geleden begonnen met wat uitgroeide tot een van de grootste food websites van Nederland. En niet alleen dat, Chickslovefood is inmiddels veel meer dan een foodsite alleen.

Zo is Het 20 minutes or less-kookboek alweer het zesde kookboek van Chickslovefood. Eerdere titels zijn o.a. Het 5 or less-kookboek, Het skinny six-kookboek en Het kidsproof-kookboek. Hier vind je trouwens alle kookboeken van Chickslovefood. Stuk voor stuk kookboeken met makkelijke, lekkere en vaak ook gezonde recepten die iedereen kan bereiden. Tel daar nog hun succesvolle YouTube-kanaal en het grote aantal volgers op social media bij op en je snapt dat Chickslovefood inmiddels niet meer weg te denken is bij liefhebbers van lekker en makkelijk eten.

Het 20 minutes or less-kookboek, Chickslovefood

Klaar binnen 20 minuten

Zoals de eerdere kookboeken van Chickslovefood heeft ook Het 20 minutes or less-kookboek een eigen thema. Zoals de titel al doet vermoeden staan deze keer allerlei recepten centraal waarmee je niet langer dan 20 minuten bezig bent. Het boek richt zich dan ook op iedereen die ook doordeweeks na een drukke dag toch iets lekkers op tafel wil zetten.

Een ander groot pluspunt is dat je voor ieder recept niet meer dan zes ingrediënten hoeft te kopen. Nina en Elise gaan er daarbij wel vanuit dat je een aantal ingrediënten zoals olijfolie en kruiden standaard in huis hebt. Meestal heb je dus wel iets meer dan zes ingrediënten nodig maar die hoeven in de meeste gevallen niet op je boodschappenlijstje.

Het 20 minutes or less-kookboek, Chickslovefood

Over het kookboek

In Het 20 minutes or less-kookboek vind je verschillende soorten recepten voor de hele dag. Bijvoorbeeld lekkere ontbijtkoekjes als start van de dag, een supersnelle rijstsalade om mee te nemen als lunch en een makkelijke spaghetti voor het avondeten. Allemaal met een beperkt aantal ingrediënten en in maximaal 20 minuten (en vaak nog sneller) gemaakt.

De meeste ingrediënten zijn gelukkig prima verkrijgbaar in de supermarkt en bij de groenteboer. Je hoeft niet stad en land af te lopen voor exotische kruiden en hebt dus weinig stress van je boodschappenlijstje. In het boek vind je zowel vegetarische recepten als recepten met vlees of vis. Bij die laatsten vind je dan wel weer tips om ook deze recepten vegetarisch te krijgen.

Het 20 minutes or less-kookboek, Chickslovefood

De recepten

De recepten zijn allemaal eenvoudig om te maken. Het kan ook bijna niet anders met een beperkt aantal ingrediënten en een korte bereidingstijd. Dit maakt Het 20 minutes or less-kookboek dan ook geschikt voor iedereen. Ook als je weinig kookervaring hebt zal je genoeg lekkere recepten uit dit boek kunnen halen.

De recepten zien er mooi vormgegeven uit en zijn voorzien van aantrekkelijke foto’s. De ingrediëntenlijst is duidelijk en overzichtelijk maar helaas niet altijd compleet. Met dat laatste bedoel ik dat je vaak in het recept nog aanwijzingen als ‘gebruik wat olijfolie’ of ‘maal er wat peper overheen’. Niet onoverkomelijk maar als je alles vast klaar wilt zetten op je aanrecht is het handig het recept even goed door te lezen voor je begint.

De bereiding van de verschillende recepten is ook erg duidelijk beschreven. Alles wordt in korte en heldere stappen verteld waardoor het bereiden voor iedereen makkelijk zou moeten zijn. De bereidingstijden zijn trouwens bij benadering, het is wel handig als je snel kan snijden. Tel er anders een paar minuutjes bij op, maar oefening baart kunst. Snel klaar is het in ieder geval allemaal.

Het 20 minutes or less-kookboek, Chickslovefood

Het 20 minutes or less-kookboek kopen?

Het 20 minutes or less-kookboek van Chickslovefood is wat mij betreft een perfect kookboek om in je keuken te hebben. Makkelijke snelle maaltijden voor doordeweeks komen namelijk altijd wel van pas. En of je nou een doorgewinterde hobbykok bent of juist puur kookt uit noodzaak, met Het 20 minutes or less-kookboek heb je genoeg inspiratie tot je beschikking om snel iets lekkers op tafel te zetten.

Aantrekkelijke gerechten, duidelijke beschrijvingen, toegankelijke ingrediënten en korte bereidingstijden. Het zijn stuk voor stuk eigenschappen waarom ik dit kookboek van Nina en Elise een heerlijk kookboek vind. Je kan Het 20 minutes or less-kookboek bestellen bij Bol.com of kopen in je lokale boekwinkel. Ik vind het in ieder geval een aanrader voor iedereen die van makkelijk en lekker eten houdt.

Het 20 minutes or less-kookboek, Chickslovefood

Bekijk bij Bol.com