Het ultieme hamburgerboek

Het ultieme hamburgerboek

Ik denk dat iedereen Julius Jaspers wel kent. Is het niet van zijn kookboeken dan is het wel van zijn televisieprogramma’s of restaurants. Het ultieme hamburgerboek is het nieuwste kookboek dat van Julius Jaspers is verschenen. Een boek dat ik meteen wilde hebben.

Wat je in Het ultieme hamburgerboek van Julius Jaspers kan verwachten is denk ik wel duidelijk. En als je een echte liefhebber van hamburgers bent mag dit kookboek van Julius Jaspers niet in je collectie ontbreken. Lees hieronder mijn review van Het ultieme hamburgerboek om te ontdekken waarom.

Het ultieme hamburgerboek, Julius Jaspers

Julius Jaspers

Julius Jaspers is een grote bekende voor iedereen die van koken en lekker eten houdt. Kijkers van Topchef en Masterchef kennen hem zeker, hij heeft maar liefst 370 afleveringen gepresenteerd. Ook heeft Julius Jaspers verschillende restaurants waaronder Happyhappyjoyjoy en Julius Bar & Grill.

Ook organiseert Julius Jaspers hét event voor carnivoren Butcher’s Heaven. Butcher’s Heaven is een tweedaags festival in Amsterdam waarbij de aandacht volledig op vlees is gericht. Van grote stukken gebraad tot ‘vergeten delen’, een aanrader voor iedere vleesliefhebber dus.

Het ultieme hamburgerboek, Julius Jaspers

Kookboeken van Julius Jaspers

Ook is Julius Jaspers bekend van de vele kookboeken die van zijn hand zijn verschenen. Mijn eerste kennismaking met Julius Jaspers was door het kookboek Smart Cooking met de Magimix. Inmiddels heb ik een flinke collectie kookboeken van Julius Jaspers waaronder de Smart Cooking serie.

Ook de BBQ bijbel is een heerlijk kookboek dat ik regelmatig gebruik. De kookboeken van Julius Jaspers vallen op door de makkelijke en goed beschreven recepten. Stuk voor stuk recepten die je gewoon thuis kan maken zonder alteveel poespas maar met goede ingrediënten. En dat is ook het geval bij Het ultieme hamburgerboek.

Het ultieme hamburgerboek, Julius Jaspers

Het ultieme hamburgerboek

Het ultieme hamburgerboek gaat zoals je al verwacht volledig over hamburgers. Ik denk trouwens dat dit het meest uitgebreide hamburgerboek is dat ik ooit heb gezien. Alle aspecten voor een goede hamburger worden behandeld en zoals gewend zijn de recepten erg makkelijk te bereiden.

Een hamburger bestaat eigenlijk uit maar vier componenten: het broodje, de burger, de toppings en de sauzen. Of hoe ze in Het ultieme hamburgerboek worden genoemd: de buns, de patties, de toppings en de sauzen. Allevier deze componenten vind je in het boek ruimschoots terug.

Het ultieme hamburgerboek, Julius Jaspers

Buns, patties, toppings en sauzen

Zoals ik hierboven al zei vind je in Het ultieme hamburgerboek alle componenten voor een lekkere hamburger terug. Met 18 buns, 51 patties, 40 toppings en 42 sauzen kan je eindeloos combineren. Als je alle combinaties probeert kan je 1.542.240 verschillende hamburgers maken.

Als je telkens een andere hamburger zou eten voor ontbijt, lunch én diner zou je meer dan 1400 jaar bezig zijn. Aan een fractie van al deze combinaties heb je dus al meer dan genoeg om de rest van je leven te kunnen variëren. Het ultieme hamburgerboek doet zijn naam dus eer aan!

Het ultieme hamburgerboek, Julius Jaspers

De componenten

Je vindt de recepten voor alle componenten terug in het tweede deel van Het ultieme hamburgerboek. Zo lees je hoe je verschillende soorten buns kan maken, al kan je natuurlijk ook brood of broodjes bij de bakker halen. De patties (de burgers zelf) zijn onderverdeeld in verschillende soorten vlees, vis, gevogelte én vegaburgers.

Ook het hoofdstuk toppings is erg leuk om te lezen. Hierin vind je natuurlijk kaas en spek in terug, onmisbaar op een lekkere burger. Maar ook originele zuurtjes en verschillende soorten groenten komen aan bod. Tenslotte komen de sauzen aan bod om je hamburger mee af te maken. Van allerlei soorten mayonaise tot sauzen op basis van groenten vind je terug.

Het ultieme hamburgerboek, Julius Jaspers

Hamburger recepten

Behalve het zelf samenstellen van je favoriete hamburger is Het ultieme hamburgerboek ook een bron van hamburger recepten. In het boek vind je maar liefst 38 complete hamburger recepten van Julius Jaspers zelf. Volledig uitgewerkt en allemaal even lekker, stuk voor stuk voorzien van foto’s waarvan het water je in de mond loopt.

Daarnaast heeft Julius 14 bevriende chef-koks naar hun ultieme hamburger recept gevraagd. Ook deze recepten zijn terug te vinden in het boek en voorzien van aantrekkelijke foto’s. Je kan o.a. hamburgers verwachten van Jonnie Boer, Dick Middelweerd en Edwin Kats. Samen goed voor heel wat Michelinsterren.

Het ultieme hamburgerboek, Julius Jaspers

Het ultieme hamburgerboek kopen?

Of je Het ultieme hamburgerboek moet kopen laat ik natuurlijk aan jou over. Maar ben je een liefhebber van hamburgers en maak je ze graag zelf? Dan kan ik me op dit moment geen beter hamburgerboek dan Het ultieme hamburgerboek bedenken. Met de 52 hamburgerrecepten en alle recepten voor buns, patties, toppings en sauzen kan je alle kanten op.

Bovendien is het boek mooi en duidelijk vormgegeven en zijn de recepten supergoed beschreven. Daarnaast vind je tal van tips en tricks, kooktechnieken en handige keukenspullen terug in het boek. Je kan Het ultieme hamburgerboek kopen bij Bol.com of vraag ernaar bij je eigen boekhandel.

Met de zomer in het vooruitzicht (voor mij het ultieme hamburgerseizoen) kan je met Het ultieme hamburgerboek wat mij betreft geen miskoop doen.

Het ultieme hamburgerboek, Julius Jaspers | Uitgeverij Carrera | ISBN 9789048839629

Het ultieme hamburgerboek, Julius Jaspers
Het ultieme hamburgerboek, Julius Jaspers
Het ultieme hamburgerboek, Julius Jaspers

Bekijk bij Bol.com