Jamie Oliver 7 x anders

Jamie Oliver 7 x anders

In Jamie Oliver’s 7 x anders vind je ruim 120 recepten voor iedere dag van de week. En net als alle andere kookboeken van Jamie Oliver is ook 7 x anders weer een geweldig boek. Met maar 18 ingrediënten weet Jamie iedere keer weer nieuwe recepten te verzinnen. Hieronder lees je wat ik van dit kookboek vind.

Inhoudsopgave van 7 x anders

7 x anders

De opzet van 7 x anders is weer erg origineel. Jamie Oliver kiest voor 18 ingrediënten die iedereen wel kent. Van groenten als bloemkool en aubergine tot kipfilet en garnalen. Stuk voor stuk gewone en alledaagse producten die in iedere supermarkt wel zijn te vinden.

Hiermee weet Jamie steeds weer lekkere recepten te maken waar je weinig tijd mee kwijt bent. Met ieder ingrediënt vind je zeven verschillende recepten in het boek, in totaal zijn dat er dus ruim 120. Bovendien zijn de meeste recepten heel makkelijk om te maken.

De inleiding van het kookboek

De indeling van 7 x anders

Het kookboek 7 x anders is ingedeeld in 18 hoofdstukken met ieder zeven recepten. Ieder product heeft zijn eigen hoofdstuk. Via het register dat achterin het boek staat zijn alle recepten makkelijk en snel te vinden. In de inleiding vertelt Jamie Oliver iets meer over het doel van het kookboek.

Recept voor een supersimpele broccoli-quiche

Over de recepten

De recepten in 7 x anders zijn makkelijk te maken en duidelijk beschreven. Bovenaan zie je voor hoeveel personen een recept is en hoelang je er mee bezig bent. Hierna volgt een lijstje met de ingrediënten, maximaal acht per recept. In een paar duidelijke stappen wordt tenslotte beschreven hoe je het recept moet bereiden.

Recept voor een auberginesalade

Onderaan het recept vind je een tabel met de voedingswaarden. Aan de zijkant van het recept vind je een paar foto’s met de belangrijkste ingrediënten. Ook vind je naast elk recept een mooie en grote foto.

Makkelijke recepten

Met de meeste recepten ben je niet lang bezig. Ze zijn dus ideaal om op een doordeweekse dag te maken. Met sommige recepten ben je misschien wat langer bezig, maar die doe je dan gewoon in het weekend. En met ruim 120 lekkere recepten kan je volop variëren.

Recept voor een supersnelle tajine met witvis

Ook door de makkelijke ingrediënten zijn alle recepten uit het boek goed te maken. Je hebt niet veel ervaring nodig, door de duidelijke uitleg kan je er zo mee aan de slag. Dit maakt 7 x anders een geschikt boek voor iedereen.

Jamie Oliver's easy kip piripiri

Jamie Oliver 7 x anders kopen?

Houd je van gezond en lekker eten en kan je wel wat inspiratie gebruiken? Dan is Jamie Oliver’s 7 x anders een aanrader. In het kookboek vind je veel recepten die iedereen wel kan maken. Door de gangbare producten ben je ook niet veel tijd kwijt met de boodschappen. Ook het idee van 18 ingrediënten met telkens zeven variaties is erg leuk.

Je kan het kookboek bestellen bij Bol.com. Of neem contact op met je lokale boekwinkel om te bestellen. Ik denk dat je veel plezier gaat hebben van dit boek en op leuke ideeën zal komen. Of je nu een enthousiast hobby-kok bent of wat minder ervaring in de keuken hebt.

Jamie Oliver 7 x anders

Bestel bij Bol.com