Kampeerkoken, Julius Jaspers

Kampeerkoken, Julius Jaspers

Ben je dol op kamperen en wil je lekker koken op de camping? Dan is Kampeerkoken van Julius Jaspers het uitgelezen boek voor je volgende vakantie. In dit leuke kookboek vind je namelijk 65 lekkere recepten voor op de camping. Dus of je nu in een tent, caravan of camper zit of op de boot… lekker koken kan overal!

Nu zal je mij niet snel op een camping vinden, maar lekker koken doe ik wel graag. En omdat ik fan ben van de recepten van Julius Jaspers bekeek ik dit boek natuurlijk meteen. Hier lees je wat ik van Kampeerkoken van Julius Jaspers vindt en zie je of dit een aanrader is. Spoiler: ja!

Sfeerfoto uit het boek Kampeerkoken van Julius Jaspers, voor wie lekker wil koken op de camping of op de boot

Over Julius Jaspers

Ik ben dol op de kookboeken van Julius Jaspers. Eerder besprak ik al Het Ultieme Hamburgerboek en de BBQBijbel die door hem zijn geschreven. Maar ik heb ook andere kookboeken van Julius Jaspers in huis. Zo was Smart Cooking Compleet een van de eerste boeken die ik in huis had. Wat mij vooral aanspreekt is dat de recepten heel goed te doen zijn en niet veel ingewikkelde ingrediënten nodig hebben. Net als de meeste recepten op Kookidee dus.

Je kent Julius Jaspers misschien al van tv waarop hij meedeed aan diverse kookprogramma’s. Ook had hij in het verleden een aantal restaurants. Nu kom ik zijn naam vooral tegen in mijn speurtocht naar leuke kookboeken. Hier kan je meer lezen over Julius Jaspers.

Over Kampeerkoken van Julius Jaspers

Kampeerkoken is, zoals de naam al zegt, een kookboek voor wie eens wat anders wil koken op de camping. Want ook met beperkte middelen kan je tijdens het kamperen echt lekker koken. Voor de 65 recepten in het boek heb je dan ook niet veel nodig. Daarnaast zijn ook de ingrediënten die je nodig hebt meestal makkelijk te vinden. Ideaal dus als je met weinig moeite toch lekker wil koken op de camping of op de boot.

In Kampeerkoken vind je een handig lijstje wat je nodig hebt om te koken tijdens het kamperen

Het boek begint met een opsomming van alle spullen die je nodig hebt om te koken op de camping. Op het eerste gezicht is dat een flinke lijst maar je hoeft natuurlijk niet alles te gebruiken. Toch is het een handig overzicht dat je tijdens het pakken bij de hand kan houden. Verder vind je wat handige tips over afwassen, want dat hoort er helaas ook bij, en je voorraadkastje.

De recepten in Kampeerkoken

Het belangrijkste onderdeel in Kampeerkoken is natuurlijk het deel met de recepten. In het boek vind je zoals gezegd 65 recepten voor op de camping. Dit varieert van een heerlijk broodje of een salade tot een lekkere lunch tot een complete maaltijd. Bij elk recept zie je meteen hoeveel tijd je kwijt bent, en dit is handig verdeeld in vier delen:

  • de voorbereiding: wat doe je vooraf, zoals snijden en alles vast klaarzetten
  • de wachttijd: de tijd die je nodig hebt voor een gerecht gaar is
  • het koken zelf: hoeveel tijd ben je actief kwijt aan het maken van een recept
  • het afmaken van je gerecht: de laatste loodjes en serveren

Verder zie je bij elk recept wat je nodig hebt aan pannen, BBQ of bv. een kernthermometer. Voor de meeste recepten in Kampeerkoken heb je niet meer dan twee pannen nodig. Vaak is één al genoeg. Tot slot zie je voor hoeveel personen een recept is en krijg je een lijstje met ingrediënten. Zoals ik al eerder zei zijn deze vaak te koop in de supermarkt en hoef je er niet lang naar te zoeken. Zo blijft koken tijdens het kamperen leuk.

In Kampeerkoken vind je 65 recepten om te koken op de camping

Duidelijke uitleg en mooie foto’s

Zoals in alle kookboeken van Julius Jaspers is ook elk recept in Kampeerkoken door iedereen wel te bereiden. Je vindt bij elk recept een duidelijke uitleg met een paar simpele stappen. Als je deze volgt weet je zeker dat je iets lekkers op je campingtafel zet. Bij elk recept vind je ook een mooie foto. Ook worden bij sommige recepten nog wat handige tips gegeven.

Kampeerkoken van Julius Jaspers kopen?

Kampeerkoken is in eerste instantie bedoeld om te kopen op de camping. Maar ook wie niet van kamperen houdt maar wel lekker wil koken zal veel plezier van dit boek hebben. Je kan deze recepten namelijk ook gewoon thuis maken. Gewoon op je eigen fornuis of in de tuin op de BBQ. Dit maakt het een heel leuk kookboek dat ik eigenlijk iedereen aan kan raden. Of je nu op de camping staat of thuis eens wat lekkers wil maken.

Je kan Kampeerkoken o.a. kopen bij Bol.com of bij je lokale boekhandel.

De omslag van Julius Jaspers' Kampeerkoken

Bestel bij Bol.com