One pan perfect, Donna Hay

One pan perfect, Donna Hay

One Pan Perfect is het nieuwe kookboek van Donna Hay. In dit leuke kookboek vind je makkelijke en gezonde eenpansrecepten. Je kan de recepten maken in één schaal, pan of bakplaat en bereid ze met verse producten. Hierdoor zijn de recepten ideaal voor doordeweeks maar ook voor een luie lunch in het weekend. Ik word altijd blij als er een nieuw Donna Hay kookboek verschijnt en hier lees je of dat nu ook weer het geval is. Lees dus snel mijn review van One Pan Perfect van Donna Hay. En hier vind je nog veel meer kookboeken reviews van Kookidee.

Donna Hay

Donna Hay is een naam die je wel vaker voorbij ziet komen op Kookidee. Ik ben groot fan van haar kookboeken en heb er al eerder een paar besproken. De kookboeken van Donna Hay blinken uit door de makkelijke en toegankelijke recepten. En in combinatie met de mooie fotografie zijn al haar kookboeken een genot om door te kijken én te gebruiken. Donna Hay schreef inmiddels 26 kookboeken waarvan er wereldwijd ruim 6 miljoen zijn verkocht. Daarnaast heeft ze meerdere kookshows schrijft ze columns en heeft ze een eigen magazine.

Voorbeeld van een van de recepten uit One pan perfect, doorDonna Hay

Over One Pan Perfect

One Pan Perfect is het nieuwste kookboek van Donna Hay en ziet er weer net zo mooi uit als haar eerdere kookboeken. Deze kookboeken herken je direct door de opmaak van de recepten en de mooie fotografie. Dit maakt de boeken een feest om door te bladeren en je krijgt meteen zin om de recepten uit te proberen.

In One Pan Perfect ligt de nadruk op recepten die je met één pan, bakplaat, koekenpan of ovenschaal kan maken. En dit zijn dan ook meteen de belangrijkste hoofdstukken uit het boek:

Inhoudsopgave van het boek
  • Keukenbasics
  • Eén bakplaat
  • Eén koekenpan
  • Eén ovenschaal
  • Eén pan
  • Smaakmakers
  • Woordenlijst en Register

De hoofdstukken met de eenpansrecepten zijn elk weer onderverdeeld in een deel met hartige en een deel met zoete recepten.

Voorbeeld van een van de recepten uit One pan perfect door Donna Hay

De recepten

Alle recepten in One Pan Perfect zijn duidelijk van opzet en voorzien van een overzichtelijke ingrediëntenlijst. Bij ieder recept vind je voor hoeveel personen het is. Veel recepten zijn voorzien van een paginagrote foto en leuke tips om te variëren. De stappen voor ieder eenpansrecept zijn kort en duidelijk opgeschreven. Dit maakt de recepten makkelijk te begrijpen en te maken. Op sommige pagina’s staan meerdere recepten tegelijk.

Voorbeeld van een van de recepten uit dit kookboek van Donna Hay

De ingrediënten voor de One Pan Perfect recepten zijn vaak makkelijk te verkrijgen. Af en toe kom je iets minder gangbare ingrediënten tegen. Ook moet je voor sommige recepten eerst een ander recept gebruiken. Dit is gelukkig maar bij een paar recepten het geval. Deze zijn ideaal voor het weekend als je iets meer tijd hebt. Het grootste deel van de recepten uit One Pan Perfect heb je gelukkig lekker snel op tafel staan!

Bij een aantal recepten uit het boek vind je een QR-code. Deze kan je scannen met je mobiele telefoon. Je krijgt dan een handige kookvideo te zien die je nog beter kan helpen bij het bereiden van een recept. Zo heb je altijd je eigen kookcoach in de keuken.

Voorbeeld van een van de recepten uit het kookboek

One Pan Perfect van Donna Hay kopen?

One Pan Perfect is een heel fijn kookboek voor wie van makkelijke recepten houdt. De eenpansrecepten zijn grotendeels makkelijk te maken en dus ideaal voor doordeweeks. Zelf ben ik groot fan van dit soort recepten waarbij je alles in één pan of op één bakplaat kan bereiden. Voor de meeste recepten vind je alle ingrediënten gewoon in de supermarkt. Voor een paar recepten moet je net iets meer moeite doen. Al met al is One Perfect Pan van Donna Hay wat mij betreft een aanrader. Je kan het boek bestellen bij Bol.com of vraag ernaar bij je lokale boekwinkel.

Cover van One Pan Perfect

Bestel bij Bol.com