Rudolph kookt

Rudolph kookt

Bijna iedereen kent meesterkok Rudolph van Veen waarschijnlijk wel. Hij heeft jaren een belangrijke rol gespeeld in het RTL4-programma Life & Cooking en is nu veel te zien op het kookkanaal 24 Kitchen. Ik kende hem vooral als patissier maar Rudolph van Veen blijkt veel meer in zijn mars te hebben.

Zo is hij behalve meesterpatissier (waarvan er maar twee in Nederland zijn) ook nog eens Meesterkok, hij heeft o.a. bij de bekende kok Cas Spijkers gewerkt. En behalve het allerlekkerste gebak kan Rudolph van Veen dus ook nog eens heerlijke andere gerechten koken.

Ik heb onlangs drie van zijn kookboeken besteld en heb er al een aantal dingen uit gemaakt. Twee van deze kookboeken zijn met ‘gewone’ gerechten en één kookboek gaat helemaal over patisserie. Ook deze hoop ik binnenkort te bespreken.

Rudolph kookt

Rudolph kookt

In zijn kookboek Rudolph kookt (het Basiskookboek voor iedereen) heeft hij erg veel recepten voor je verzameld die makkelijk thuis zijn te maken. Alles is zo duidelijk opgeschreven dat je de heldere stappen eenvoudig kan doorlopen. Ook de meeste ingrediënten die gebruikt worden zijn makkelijk te krijgen. Met zijn kookboek wil Rudolph van Veen laten zien dat iedereen lekker kan koken en dat klopt in dit geval dus helemaal.

Behalve de vele recepten staat Rudolph kookt ook vol met handige tips, een uitgebreide uitleg van verschillende technieken en veel basiskennis. Wat ik ook heel erg makkelijk vind zijn de eetsuggesties bij de recepten. Zo zie je meteen welke gerechten goed bij elkaar passen en kan je dus leuke menu’s samenstellen.

Rudolph kookt

Meer kookboeken van Rudolph van Veen

Als je even zoekt op internet zie je dat Rudolph van Veen al veel kookboeken heeft geschreven. Bij Bol.com zie je een handig overzicht met alle kookboeken van Rudolph van Veen die nu beschikbaar zijn.

De drie meest recente titels noem ik nog even hieronder, als je op een van de links klikt ga je door naar Bol.com waar je het kookboek direct kan bestellen. Een aanrader voor iedereen die graag in de keuken staat én voor iedereen die zelf gewoon lekker wil leren koken.

Rudolph kookt
Rudolph kookt
Rudolph kookt

Bekijk bij Bol.com