Samen eten, Jamie Oliver

Samen eten, Jamie Oliver

In Samen eten van Jamie Oliver vind je ruim 120 recepten om samen van te genieten. Je kan kiezen voor een compleet menu of een los recept maken. Hierna kan je er samen van genieten met familie of vrienden. En omdat je het grootste deel al van tevoren kan bereiden heb je alle tijd om met je gasten door te brengen. Hieronder lees je mijn review van dit nieuwste kookboek van Jamie Oliver.

Spread uit Samen eten van Jamie Oliver
© Jamie Oliver

Over Jamie Oliver

Jamie Oliver behoeft eigenlijk geen introductie. Iedereen kent deze kok, auteur en presentator inmiddels wel. Is het niet van een van zijn vele kookboeken dan heb je Jamie Oliver vast wel eens op de televisie gezien. Daarnaast heeft hij verschillende restaurants en worden onder zijn naam etenswaren en kookspullen verkocht. De filosofie van Jamie Oliver is om mensen en vooral alle kinderen gezond te laten eten. Ook in Samen eten vind je weer veel lekkere maar vooral gezonde recepten met verse producten.

De inhoud van de Curry avond in Samen eten
© Jamie Oliver

Samen eten

Samen eten is een wat ander boek dan veel van zijn andere boeken. In 7 x anders vind je bijvoorbeeld snelle recepten voor doordeweeks. Samen eten richt zich juist op een gezellig etentje met elkaar. In het boek vind je 19 thema’s voor een avondje met vrienden of familie. Ieder thema bevat diverse recepten voor een compleet menu. Van een taco of brunch party tot een curry avond of een complete picknick. Voor ieder onderdeel vind je leuke recepten die makkelijk zijn te maken.

Een van de recepten in Samen eten van Jamie Oliver
© Jamie Oliver

Recepten in Samen eten

De recepten in het boek Samen eten zijn zoals je van Jamie kan verwachten. Met niet al teveel ingrediënten bereid je weer de lekkerste gerechten. En de meeste producten kan je gewoon in de supermarkt kopen. Elk recept is voorzien van een mooie foto en er wordt helder uitgelegd hoe je het maakt. Een groot deel kan je van tevoren doen zodat je zelf ook de tijd hebt om aan te schuiven bij je gasten.

Een van de recepten in Samen eten van Jamie Oliver
© Jamie Oliver

De meeste recepten zijn onderverdeeld in de kopjes van tevoren en serveren. In het eerste deel lees je hoe je alles voor kan bereiden. Het tweede deel vertelt je hoe je het recept afmaakt en serveert. Verder vind je een overzicht met de ingrediënten die je nodig hebt. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat je niet in een keer ziet hoe lang je met een recept bezig bent. Dit vind je trouwens wel terug in de tekst.

Hoewel het de bedoeling is dat je met de recepten uit ieder thema een heel menu samenstelt kan je de recepten ook los bereiden. Zo is Samen eten ook prima te gebruiken als je iets lekkers voor doordeweeks zoekt. Zo kan je ook na een drukke dag een verrassende maaltijd op tafel zetten. Dit maakt het een lekker veelzijdig kookboek dat je toch vaker uit de kast haalt.

Een van de recepten in Samen eten van Jamie Oliver
© Jamie Oliver

Samen eten van Jamie Oliver kopen?

Samen eten van Jamie Oliver is een boek dat wat afwijkt van zijn andere kookboeken. De nadruk ligt op een gezellige avond of picknick met vrienden of familie. Dit maakt het boek wat minder geschikt voor wie op zoek is naar snelle maaltijden voor doordeweeks. Er staan wel verschillende snelle recepten tussen maar met de meeste recepten ben je iets langer bezig. Houd jij ervan om anderen te verwennen met een lekker menu of bijzondere maaltijd? Dan is Samen eten echt een boek voor jou. Zoek je juist snelle en makkelijke recepten voor dagelijks gebruik dan kan je beter een van zijn andere kookboeken kiezen.

Je kan Samen eten van Jamie Oliver bestellen bij Bol.com of bij je lokale boekwinkel.

Omslag van Samen eten, Jamie Oliver

bestel bij Bol.com