Slim zonder pakjes en zakjes

Slim zonder pakjes en zakjes

Slim zonder pakjes en zakjes is het nieuwste kookboek van Karin Luiten. Ook dit kookboek gaat weer uit van ‘de methode Koken met Karin’ waarbij duurzaam en gezond eten centraal staat. Een heerlijk kookboek vol toegankelijke en lekkere recepten.

Door gebruik te maken van de ingrediënten die je in huis hebt en groenten van het seizoen kan je dagelijks lekker en gevarieerd eten. Duurzaam en gezond bezig zijn dus zonder dat het je enige moeite kost. Hieronder lees je mijn review van Slim zonder pakjes en zakjes.

Slim zonder pakjes en zakjes, Karin Luiten

Karin Luiten

Karin Luiten behoeft waarschijnlijk geen introductie meer. Met haar zonder pakjes en zakjes kookboeken laat ze zien dat lekker en gezond koken eigenlijk heel makkelijk is. Er is intussen al een groot aantal kookboeken van Karin Luiten verschenen waarbij pakjes en zakjes overbodig zijn.

Daarnaast deelt Karin Luiten op haar website Koken met Karin lekkere recepten en veel interessante artikelen met je. Ook verschijnen de recepten van Karin Luiten wekelijks in Trouw. Kortom, Karin Luiten is een culinaire duizendpoot waar je eigenlijk niet omheen kunt.

Slim zonder pakjes en zakjes, Karin Luiten

Slim zonder pakjes en zakjes

Zoals gezegd is Slim zonder pakjes en zakjes het nieuwste kookboek van Karin Luiten. Het boek is onderdeel van de serie Zonder pakjes en zakjes waarbij koken met verse ingrediënten centraal staat. Geen kant en klare pakketten met overbodige ingrediënten maar lekker aan de slag met verse producten.

In Slim zonder pakjes en zakjes staat groente centraal, en dan ook nog eens groente van het seizoen. Ook is er hier en daar nog wel vlees en vis te vinden maar in dit kookboek spelen (verse) groenten de hoofdrol. En dat je daar heel wat kanten mee op kan blijkt wel als je het kookboek doorbladert.

Slim zonder pakjes en zakjes, Karin Luiten

Toegankelijke recepten

In Slim zonder pakjes en zakjes vind je meer dan 200 recepten. Van een lekkere braadslede met groenten tot kroketjes van asperges en van heerlijke bietentaartjes tot bijvoorbeeld een tarte tartin van zoete aardappel. Kies gewoon je favoriete groente uit de inhoudsopgave en laat je verrassen door al het lekkers dat je er mee kan maken.

Zoals je gewend bent van de kookboeken van Karin Luiten zijn al deze recepten makkelijk en toegankelijk. Je hoeft niet bang te zijn voor vreemde en exotische ingrediënten of een te ingewikkelde bereidingswijze. Alles is prima verkrijgbaar of heb je zelfs al in huis.

Slim zonder pakjes en zakjes, Karin Luiten

De recepten zijn duidelijk beschreven, voorzien van een overzichtelijke ingrediëntenlijst en gaan vergezeld van mooie foto’s of leuke illustraties. Je ziet direct hoelang je er mee bezig bent en voor hoeveel personen een recept is. Ook is duidelijk aangegeven of een recept vegetarisch is of niet.

Door de goede beschrijving kan iedereen met deze recepten aan de slag. Er wordt duidelijk uitgelegd welke stappen je moet volgen zodat er eigenlijk weinig mis kan gaan. En geheel volgens de methode Koken met Karin vind je tips voor recepten wanneer je ingrediënten over houdt.

Slim zonder pakjes en zakjes, Karin Luiten

De methode Koken met Karin

Het grote voordeel van het koken volgens de methode van Karin Luiten is dat je duurzaam bezig bent. Je kan efficiënt je boodschappen doen waarbij je niets weg hoeft te gooien. Alles wordt gebruikt en je maakt optimaal gebruik van de spullen die je in huis hebt.

In Slim zonder pakjes en zakjes vind je zelfs een speciaal hoofdstuk hoe je de boodschappen het best kan doen. Ook wordt duidelijk verteld wat niet in je keukenkastjes mag ontbreken voor het bereiden van de vele recepten. En ook aan het bewaren en invriezen is aandacht besteed in het boek.

Slim zonder pakjes en zakjes, Karin Luiten

Slim zonder pakjes en zakjes kopen

Kan je wel wat inspiratie gebruiken in de keuken en vind je het fijn om duurzaam en gezond bezig te zijn? Met Slim zonder pakjes en zakjes haal je dan het ideale kookboek in huis. De lekkere recepten, gevarieerde bereidingen en handige manier van inkopen zorgen ervoor dat je dagelijks iets lekkers op tafel kan zetten.

Het boek is prettig vormgegeven en nodigt echt uit om er direct mee aan de slag te gaan. Voor mij is dat dus precies hoe een kookboek eigenlijk hoort te zijn. Lekker en gezond koken zonder al teveel na te hoeven denken, ideaal toch? Je kan Slim zonder pakjes en zakjes kopen bij Bol.com of bij je lokale boekwinkel, ik kan je dit kookboek echt aanraden.

Slim zonder pakjes & zakjes, Karin Luiten | Uitgeverij Nieuw Amsterdam | ISBN 9789046822555

Slim zonder pakjes en zakjes, Karin Luiten

Bekijk bij Bol.com