Heel Holland bakt mee, seizoen 5

Heel Holland bakt mee, seizoen 5

Het nieuwe seizoen van het populaire televisieprogramma Heel Holland bakt is alweer een paar weken bezig. Deze maand verscheen het bijbehorende bakboek Heel Holland bakt mee, seizoen 5. Een leuk boek vol bakrecepten die ook in de afleveringen voorbij komen.

In iedere aflevering valt één van de bakkers af waarna aan het einde van het seizoen de beste thuisbakker bekend is. Met dit mooie bakboek kan ook jij de beste thuisbakker van Nederland worden. Hieronder lees je mijn review van Heel Holland bakt mee seizoen 5.

Heel Holland bakt mee, seizoen 5

Heel Holland bakt

Heel Holland bakt is alweer aan het vijfde seizoen bezig. Niet voor niets want ook dit jaar stemmen miljoenen kijkers weer af op dit populaire programma. Iedere week voeren de kandidaten drie opdrachten uit waarna er aan het einde van de aflevering er iemand naar huis moet.

De opdrachten bestaan iedere week uit een signatuuropdracht, een technische opdracht en het spektakelstuk. Wekelijks wordt een thema gekozen zoals brood, romantiek of dit jaar ‘jubileum’. Stuk voor stuk pittige opdrachten die heel wat vragen van de thuisbakkers in het programma.

Heel Holland bakt mee, seizoen 5

Heel Holland bakt mee

Al eerder verscheen het boek Heel Holland bakt mee waaruit je mee kon bakken met de kandidaten. Ook dit seizoen is er een speciaal bakboek verschenen, Heel Holland bakt mee seizoen 5. Een boek vol lekkere bakrecepten die je bekend voor zullen komen als je het programma volgt.

In Heel Holland bakt mee seizoen 5 vind je namelijk o.a. alle technische opdrachten uit het programma. Zo komen o.a. de Utrechtse spritsen, de zwanensoezen en het tijgerbrood uit de voorgaande afleveringen voorbij. Verder vind je in het boek nog veel meer bakrecepten die bij de verschillende thema’s passen.

Heel Holland bakt mee, seizoen 5

De recepten uit Heel Holland bakt

In Heel Holland bakt mee seizoen 5 vind je zoals gezegd alle technische opdrachten uit het programma. In tegenstelling tot de recepten die de kandidaten krijgen zijn déze bakrecepten gelukkig wél compleet. Zo kan je thuis op je gemak de recepten maken waarmee de kandidaten flink hebben moeten worstelen.

Ook de andere recepten uit het bakboek zien er erg lekker uit. Voor ieder thema vind je vier verschillende bakrecepten, waaronder dus telkens een technische opdracht. Bak zelf eens Hollandse kano’s, een brood uit le Creusetpan of heerlijke tartelettes. Je hebt keuze genoeg.

Heel Holland bakt mee, seizoen 5

Ook op internet zijn trouwens veel recepten uit Heel Holland bakt terug te vinden. Zo kan je alle recepten die de kandidaten voor hun opdrachten hebben gemaakt thuis zelf bakken. Deze recepten vind je trouwens niet terug in het boek.

Ook veel recepten uit eerdere afleveringen vind je terug op de website van Heel Holland bakt. Ben je dus op zoek naar lekkere recepten voor koekjes, taarten en ander gebak dan moet je de site zeker eens bezoeken. Er is daar trouwens nog veel meer te vinden over het programma.

Bakrecepten in het boek

De bakrecepten in het boek zijn duidelijk en bondig geschreven en voorzien van mooie foto’s. Erg duidelijk is de manier waarop wordt aangegeven welk bakgerei je nodig hebt, dit staat prominent bij ieder recept. Ook de ingrediëntenlijst is duidelijk en de ingrediënten zijn makkelijk verkrijgbaar.

Minder handig vind ik dat niet duidelijk is aangegeven hoelang je met een recept bezig bent. Dit blijkt wel uit de tekst maar ik zie dat liever in één oogopslag. Maar eigenlijk is dat het enige minpuntje dat ik kon ontdekken aan Heel Holland bakt mee seizoen 5.

Heel Holland bakt mee, seizoen 5

Heel Holland bakt mee kopen

Als je net begint met bakken kunnen sommige recepten je misschien wat afschrikken. Niet alle bakrecepten zijn namelijk even makkelijk, ook al worden ze duidelijk beschreven. Ben je al iets meer thuis in de bakwereld dan is Heel Holland bakt mee seizoen 5 een aanrader.

Helemaal als je die-hard fan bent van het programma kan je de tips, teksten en recepten zeker waarderen. Begin je net met bakken dan is de Bakbijbel van de eerdere winnaar Rutger van de Broek misschien een betere koop. Hierin vind je alles over technieken, bakgerei en nog veel meer.

Je kan Heel Holland bakt mee seizoen 5 kopen bij Bol.com of bij een boekwinkel in de buurt. Ook het vorige boek Heel Holland bakt mee is nog steeds te koop. Ben je fan van het programma, bak je graag en ben je toe aan een nieuwe uitdaging dan is dit boek zeker iets voor jou.

Heel Holland bakt mee seizoen 5, Martine Steenstra | Kosmos Uitgevers | ISBN 9789021566108

Heel Holland bakt mee, seizoen 5
Heel Holland bakt mee, seizoen 5
Heel Holland bakt mee, seizoen 5

Bekijk bij Bol.com