Het makkelijke bakboek, Rutger van den Broek

Het makkelijke bakboek, Rutger van den Broek

De laatste tijd heb ik het bakvirus weer te pakken. Misschien wel door Het makkelijke bakboek van Rutger van den Broek. In dit leuke bakboek vind je namelijk 100 lekkere bakrecepten. Recepten die iedereen wel kan maken. Van lekkere koekjes tot makkelijke taarten en alles daar tussenin.

Hieronder lees je mijn recensie van Het makkelijke bakboek. Wat vind ik van dit boek, heb je er iets aan en moet je dit boek kopen? In deze review lees je alles over dit nieuwste bakboek van Rutger van den Broek.

Rutger van den Broek

Rutger van den Broek

De meeste bakliefhebbers kennen Rutger van den Broek inmiddels wel. Deze oud-winnaar van Heel Holland Bakt heeft inmiddels al verschillende bakboeken uitgegeven. Een aantal hiervan besprak ik al eerder: Koekjesbijbel en Het Hartige Bakboek. Naast deze twee titels schreef Rutger verschillende andere bakboeken.

Ook heeft Rutger een eigen website. Hier deelt hij regelmatig heerlijke bakrecepten: Rutger Bakt. Behalve recepten vind je hier nog veel meer. Handige tips, andere inspiratie en achtergrondinformatie. Kortom, we hebben hier te maken met een échte bakliefhebber en -expert.

Inhoud van Het makkelijke bakboek

Het makkelijke bakboek

Het makkelijke bakboek is het nieuwste boek van Rutger. De titel geeft precies aan wat je in dit boek kan verwachten. Makkelijke bakrecepten die iedereen thuis eenvoudig zelf kan maken. Met goed verkrijgbare ingrediënten en zonder lastige hulpmiddelen. En met maar liefst 100 makkelijke bakrecepten vind je in dit leuke boek dan ook voldoende inspiratie.

Het boek is ingedeeld aan de hand van de bakvormen die worden gebruikt. Door op een van de links te klikken ga je naar Bol.com waar je deze direct kan bestellen.

Daarnaast is er een hoofdstuk over de basis van het bakken. Hierin lees je alles wat je moet weten om de recepten uit het boek te maken. In het hoofdstuk basisproducten lees je wat je zoal nodig hebt om thuis de lekkerste bakrecepten te maken. Met het receptenregister en de ingrediëntenindex vind je alle bakrecepten snel terug.

Het makkelijke bakboek, Rutger van den Broek

Makkelijke bakrecepten

Het belangrijkste onderdeel van Het makkelijke bakboek zijn natuurlijk de bakrecepten. Denk hierbij aan gebak als koekjes, taarten en cake maar ook aan recepten voor bijvoorbeeld granola en panna cota. Eigenlijk alles wat je uit je oven tevoorschijn kan toveren.

De recepten zijn zoals gezegd heel eenvoudig te maken maar daarom niet minder lekker. Er wordt gebruik gemaakt van goed verkrijgbare ingrediënten. Voor deze recepten heb je niet meer dan tien ingrediënten nodig.

Het makkelijke bakboek, Rutger van den Broek

Bovendien heb je niet meer nodig dan de materialen die je in de index terug kan vinden. Geen dure keukenmachines en rare accessoires. Met zaken als een eenvoudige handmixer, een mengkom, weegschaal en de verschillende bakvormen heb je alles in huis. En je zal zien dat je daarmee alle kanten op kan.

Het makkelijke bakboek, Rutger van den Broek

Over de recepten

De recepten zijn net als in de andere boeken van Rutger van den Broek heel goed uitvoerbaar. Ieder recept in Het makkelijke bakboek is voorzien van een duidelijke lijst ingrediënten. Je ziet direct wat je nodig hebt en in welke hoeveelheden. Ieder recept wordt stap voor stap uitgelegd en is duidelijk beschreven.

Door deze stappen te volgen kunnen je baksels eigenlijk niet mislukken. En door de leuke indeling van het boek (per bakvorm) weet je automatisch welke bakvorm je nodig hebt. Het enige minpuntje is voor mij het ontbreken van een duidelijke bereidingstijd. Al lees je dit natuurlijk wel terug in het recept. Zelf zie ik dat graag altijd even apart vermeld zodat ik dit direct kan zien tijdens het zoeken naar een lekker recept.

Het makkelijke bakboek, Rutger van den Broek

Bij verschillende recepten vind je leuke tips om te variëren. Zo kan je met slechts een kleine aanpassing een recept een andere draai geven. Nog leuker is om zelf een lekkere variatie te verzinnen door wat ingrediënten aan te passen of toe te voegen. Hoe meer je bakt hoe meer feeling je daar mee zal krijgen.

Het makkelijke bakboek, Rutger van den Broek

Voor wie is dit bakboek bedoeld

Het makkelijke bakboek richt zich voornamelijk op mensen die zonder veel moeite iets lekkers willen bakken. Vaak zijn dat beginnende thuisbakkers, voor hen is dit bakboek dan ook heel erg geschikt. Het laat zien dat je zonder lastige hulpmiddelen en technieken heerlijk kan bakken.

Maar ook de wat meer gevorderde thuisbakker kan met dit bakboek op nieuwe ideeën komen. Al is voor hen een boek als de Bakbijbel of Koekjesbijbel misschien een betere optie.

Het makkelijke bakboek, Rutger van den Broek

Het makkelijke bakboek kopen

Ben je op zoek naar een leuk en makkelijk boek waar je direct mee aan de slag kan? Dan is Het makkelijke bakboek echt een aanrader. De duidelijke uitleg en toegankelijke recepten zorgen er zeker voor dat je veel plezier aan dit boek beleeft. Wat is er nou leuker dan lekker aan de slag gaan en de lekkerste baksels op tafel zetten?

Je kan Het makkelijke bakboek kopen bij Bol.com of bij je lokale boekwinkel. Ook kan je bij je favoriete kookwinkel informeren of ze het boek kunnen leveren. Zelf beleef ik ook aan dit boek weer veel plezier. En ondanks mijn collectie andere bakboeken is ook Het makkelijke bakboek een mooie aanwinst in mijn verzameling!

Cover van Het makkelijke bakboek door Rutger van den Broek

Bekijk bij Bol.com