Modern Baking, Donna Hay

Modern Baking, Donna Hay

Modern Baking is het nieuwste boek van Donna Hay. Zoals de titel al doet vermoeden vind je in dit prachtige kookboek alleen bakrecepten, van zoet tot hartig. De ondertitel is ‘taarten, koekjes en alles daartussenin’ en dat dekt de lading van dit bakboek dan ook volledig.

Modern Baking is een ideaal kookboek voor iedereen die van bakken houdt. En als je Instagram en de vele televisieprogramma’s een beetje volgt weet je dat heel veel mensen dit doen. Hieronder lees je mijn review van Modern Baking van Donna Hay en ontdek je of dit kookboek iets voor jou is.

Modern Baking, Donna Hay

Donna Hay

Donna Hay is zeker geen onbekende voor liefhebbers van lekker koken en bakken. Deze uit Australië afkomstige topchef schreef al vele kookboeken. Ook haar vorige boek Basics to Brilliance was weer een bestseller en stond lange tijd hoog in de lijsten. Modern Baking is haar nieuwste boek en richt zich volledig op de bakliefhebber.

Behalve van haar vele kookboeken ken je Donna Hay misschien ook van televisie. Zij presenteert verschillende programma’s die regelmatig op 24Kitchen zijn te zien. Ook geeft ze haar eigen magazine uit dat iedere twee maanden verschijnt. Jammer genoeg Engelstalig maar daarom niet minder leuk voor wie van lekker koken en bakken houdt.

Modern Baking, Donna Hay

Modern Baking

Modern Baking – taarten, koekjes en alles daartussenin is een flink boek met maar liefst 400 pagina’s. Het boek heeft een harde kaft en ziet er zoals al haar kookboeken weer perfect verzorgd uit. In Modern baking vind je zowel zoete als wat meer hartige recepten. Naast een aantal echte bakklassiekers vind je ook iets gezondere bakrecepten in het boek. En allemaal even lekker!

Wat dacht je bijvoorbeeld van zo’n berg heerlijke fudgy brownies waar je van blijft eten. Maar ook minder gangbare recepten als een tarte tartin met koffie en dadels, earl grey donuts en ijssandwiches met gegrilde perzik zijn in Modern Baking te vinden. Kortom, een ideaal boek voor de bakliefhebber om volop mee aan de slag te gaan.

Modern Baking, Donna Hay

Modern baking is onderverdeeld in vijf verschillende hoofdstukken:

  • Chocolade
  • Karamel, toffee en koffie
  • Suiker en specerijen
  • Vruchten en bessen
  • Melk en room

Deze hoofdstukken zijn ieder weer onderverdeeld in heerlijke bakrecepten, quick fix recepten en fresh & light recepten. De quick fix recepten zijn receptjes die je snel en eenvoudig in elkaar kan zetten. De fresh & light recepten zijn iets gezonder maar allemaal net zo lekker. Daarnaast bevat Modern Baking een woordenlijst en register op ingrediënt.

Modern Baking, Donna Hay

De recepten uit Modern Baking

De recepten uit Modern Baking zijn zoals je van Donna Hay gewend bent. Erg duidelijk geschreven met handige stappen die je moet volgen. Ook de ingrediëntenlijsten zijn erg overzichtelijk. Handig hierbij is dat je bij sommige ingrediënten een asterisk (*) vindt. Over deze ingrediënten vind je meer informatie in de woordenlijst achterin het boek. Het grootste deel van de ingrediënten is makkelijk verkrijgbaar, veel vind je gewoon in de supermarkt of heb je waarschijnlijk al in huis.

Modern Baking, Donna Hay

Onderaan ieder recept kan je lezen hoeveel stuks of porties je er mee kunt maken, dit had van mij wel bovenaan onder de titel mogen staan. Net als de bereidingstijd trouwens die ik zelf mis. Deze bereidingstijden zijn wel terug te vinden in ieder recept. Zelf vind ik het handig als je in één oogopslag kan zien hoelang je bezig bent met een recept en hoeveel je er mee maakt. Maar dat is dan ook het enige minpuntje.

Modern Baking, Donna Hay

De recepten zijn stuk voor stuk prachtig uitgevoerd. De hoofdrecepten uit ieder hoofdstuk zijn deels voorzien van mooie grote foto’s waar je direct trek van krijgt. Ook bij de quick fix en fresh & light recepten zijn foto’s te vinden, deze zijn iets kleiner. De achtergrond van iedere receptpagina sluit perfect aan bij de bijbehorende foto’s, dit kan je duidelijk zien op de voorbeeldfoto’s op deze pagina.

Modern Baking, Donna Hay

Modern Baking kopen?

Als je van bakken houdt is Modern Baking zeker iets voor jou. De vooral zoete recepten uit het boek zijn makkelijk te bereiden en zien er stuk voor stuk overheerlijk uit. Zelf kreeg ik meteen zin om mijn oven aan te zetten toen ik door het boek bladerde. De leuke en originele recepten maar ook de klassiekers nodigen echt uit om direct aan de slag te gaan.

Modern Baking, Donna Hay

Met de meer dan 250 bakrecepten weet je zeker dat er genoeg lekkers in Modern Baking is te vinden dat je uit wil proberen. Zowel de wat uitgebreidere als de snelle en makkelijkere recepten maken dit boek geschikt voor iedereen. Je kan Modern Baking van Donna Hay bestellen bij Bol.com of bij je lokale boekwinkel. Net als de andere Donna Hay boeken vind ik ook Modern baking een echte aanrader.

Modern Baking, Donna Hay

Bekijk bij Bol.com