BBQBijbel

BBQBijbel

De BBQBijbel van Julius Jaspers is een geweldig barbecueboek dat iedereen die van barbecueën houdt zou moeten hebben. Het is een kookboek maar kan beter naslagwerk genoemd kunnen worden, zoveel informatie over barbecueën is erin te vinden.

De BBQBijbel is onderdeel van de serie kookbijbels. Ik besprak al eerder de Groentebijbel en de Visbijbel. Ook de PizzabijbelVleesbijbel en Bakbijbel heb ik in mijn bezit, hier zal ik ook nog eens een review van plaatsen. Deze review gaat echter over de BBQBijbel, lees dus snel verder als je een barbecue-liefhebber bent.

BBQBijbel, Julius Jaspers

Julius Jaspers

Julius Jaspers heb je al vaker voorbij zien komen op Kookidee. Niet lang geleden plaatste ik bijvoorbeeld ook al een review van Het ultieme hamburgerboek van Julius Jaspers. Maar hij heeft nog veel meer kookboeken geschreven, bij Bol.com vind je o.a. alle kookboeken van Julius Jaspers.

Julius Jaspers is natuurlijk geen onbekende naam in culinair Nederland. Hij presenteerde verschillende televisieprogramma’s en heeft in Amsterdam de restaurants Happyhappyjoyjoy en Julius Bar & Grill. Ook is Julius Jaspers organisator van Butcher’s Heaven, een tweedaags festival in Amsterdam.

BBQBijbel, Julius Jaspers

BBQBijbel

BBQBijbel is niet het nieuwste boek van Julius Jaspers, toch mag deze niet ontbreken tussen mijn kookboeken reviews. De BBQBijbel is namelijk een erg uitgebreid en misschien wel onmisbaar naslagwerk voor in je keuken. Althans als je van barbecueën houdt, en laat ik nou net zo’n liefhebber zijn.

Kookboek is misschien wel een onjuiste benaming voor de BBQ Bijbel. In het boek zijn namelijk veel meer dingen dan alleen lekkere recepten te vinden. BBQBijbel staat namelijk ook bomvol handige barbecuetips en trucs, uitleg van benodigheden, barbecue technieken en leuke how to’s.

BBQBijbel, Julius Jaspers

Naslagwerk

BBQBijbel is dus eerder een naslagwerk te noemen dan kookboek. Er wordt zoveel in uitgelegd dat het eigenlijk teveel is om op te noemen. Welke benodigdheden gebruik je bij de barbecue en wanneer, hoe gebruik je bepaalde technieken, hoe haal je het meeste uit je barbecue en ga zo nog maar even door.

BBQBijbel richt zich vooral op het barbecueën met een deksel. Dit kan bijvoorbeeld een ketelbarbecue van Weber zijn of een keramische barbecue zoals een Big Green Egg of The Bastard. Barbecueën op gas wordt wel kort behandeld maar kolen en briketten staan centraal.

BBQBijbel, Julius Jaspers

Duidelijke uitleg

Ik ben al fan van Julius Jaspers om zijn lekkere en makkelijke recepten die hij altijd duidelijk beschrijft. Ook ben ik groot fan van de serie kookbijbels, ook door de duidelijke uitleg van recepten en technieken. In deze BBQBijbel is dit natuurlijk niet anders.

BBQBijbel, Julius Jaspers

Alle technieken en how to’s worden stap voor stap uitgelegd met een duidelijke beschrijving. Ook de foto’s bij iedere stap zorgen ervoor dat je de uitgelegde technieken snel doorhebt en onder de knie krijgt. Bij de recepten wordt hier ook regelmatig naar verwezen.

BBQBijbel, Julius Jaspers

Barbecue recepten

Naast de hoeveelheid informatie over barbecueën vind je in de BBQBijbel natuurlijk ook veel recepten. In het boek vind je maar liefst 250 barbecuerecepten die zijn onderverdeeld in hoofdstukken als groente, burgers, rund, gevogelte en vis, schaal en schelpdieren. Maar ook bijgerechten en zoete gerechten komen bijvoorbeeld aan bod.

BBQBijbel, Julius Jaspers

De gerechten zijn voorzien van een overzichtelijke ingrediëntenlijst en duidelijke stappen hoe je een gerecht bereid. De barbecuerecepten zijn beknopt en overzichtelijk geschreven maar allemaal even duidelijk. Deze manier van beschrijven zorgt ervoor dat je erg prettig werkt met de BBQBijbel.

BBQBijbel, Julius Jaspers

Iconen en allergenen

Wie de kookbijbels al kent zal al bekend zijn met de iconen bovenaan ieder recept. Ook in de BBQBijbel komen deze iconen weer terug. Aan de hand van de iconen zie je in één oogopslag welke benodigheden je nodig hebt bij een recept. Ook zie je direct welke techniek je moet gebruiken zoals direct of indirect vuur.

Nieuw zijn de iconen voor allergenen. Dit maakt de BBQBijbel erg geschikt voor mensen met een voedselallergie of bepaalde intolerantie. Onderaan ieder recept vind je deze allergenen waarover achterin het boek meer uitleg te vinden is. Je ziet zo direct of je een bepaald gerecht wel of niet kunt bereiden en eten.

BBQBijbel, Julius Jaspers

BBQBijbel kopen?

Ben je een liefhebber van barbecueën en zoek je één boek waarin alle technieken, benodigdheden en tips zijn uitgelegd? Dan moet je de BBQBijbel kopen, tel daar nog eens de 250 lekkere recepten bij op en je hebt een fantastisch naslagwerk in huis.

De duidelijke uitleg, de handige stap voor stap foto’s en de vele toegankelijke recepten maken de BBQBijbel echt een geweldig kookboek. Je kan de BBQBijbel kopen bij Bol.com of bij je lokale boekwinkel. Ik als barbecueliefhebber vind dit één van de meest complete barbecueboeken die ook nog eens erg toegankelijk is.

BBQBijbel, Julius Jaspers | Uitgeverij Carrera | ISBN 9789048832507

BBQBijbel, Julius Jaspers

Bekijk bij Bol.com