On Fire – het grote BBQ-boek voor vrouwen (en mannen)

On Fire – het grote BBQ-boek voor vrouwen (en mannen)

Er wordt te weinig gebarbecued, althans dat vindt Madame Charlotte (Charlotte Fielmiech). En ik ook eigenlijk wel. De zomer is in Nederland hét barbecueseizoen bij uitstek maar de rest van het jaar staan de Webers, de Barbecooks en de Outdoorchefs werkeloos in een hoekje. En dat is jammer.

Barbecuen is veels te lekker om het maar die paar maanden per jaar te doen. Die authentieke grillsmaak die je bij de kolenbarbecues krijgt is namelijk zo aangenaam dat je het liefst het hele jaar door je eten op de barbecue doet.

Gelukkig zijn de meeste barbecues prima geschikt om het hele jaar door te gebruiken. Handig is het als er een deksel op zit zodat je zelfs in de regen iets lekkers kan bereiden. Je hoeft er namelijk niet de hele tijd bij te staan, één keer je eten draaien is vaak meer dan genoeg en daar heb je de kookwekker voor.

Over het boek

In On Fire – het grote BBQ-boek voor vrouwen (en mannen) vind je een heleboel informatie waarmee je van iedere barbecue een feestje maakt. In het begin van het boek wordt alles uitgelegd over soorten barbecues, welke kolen je kan kiezen, hoe je de barbecue aansteekt en hoe je een stappenplan voor een geslaagde barbecue maakt.

Verderop in het boek vind je veel recepten die per seizoen zijn ingedeeld. Zowel aan de vleesetende als de vegetarische barbecuer is gedacht dus er is voor ieder wel wat lekkers te vinden. De recepten zijn niet heel bijzonder maar zien er wel erg lekker uit en zijn makkelijk te bereiden. Daarmee is het boek dus prima geschikt voor de beginnende barbecuer.

Het kookboek heeft de eerste prijs gewonnen als beste barbecueboek ter wereld bij de internationale Gourmand Cookbook Awards.

On Fire – het grote BBQ-boek voor vrouwen (en mannen) van Madame Charlotte is o.a. te koop bij Bol.com.

Impressie On Fire - het grote BBQ-boek voor vrouwen (en mannen)

Bekijk bij Bol.com