Simple Smart BBQ, Julius Jaspers

Simple Smart BBQ, Julius Jaspers

In de meivakantie was ik uitgenodigd voor de presentatie van Simple Smart BBQ van Julius Jaspers. Als groot fan van Julius vond ik het dan ook heel jammer dat ik er niet bij kon zijn omdat ik op vakantie was. Gelukkig was de uitgever zo vriendelijk om me toch een exemplaar te sturen.

En zo kon ik me bij terugkomst in Nederland weer verlekkeren aan een geweldig fijn kookboek vol heerlijke barbecue recepten. Hieronder vind je mijn review van Simple Smart BBQ van Julius Jaspers. Hopelijk kan ik je overtuigen om dit geweldige barbecue boek zo snel mogelijk te bestellen.

Simple Smart BBQ, Julius Jaspers

Julius Jaspers

Julius Jaspers zal inmiddels geen onbekende meer voor je zijn. Als je hem al niet kent van zijn televisieprogramma’s dan ken je hem vast wel van een van zijn vele kookboeken. Op Kookidee besprak ik al eerder zijn kookboeken Oriental Streetfood, Het ultieme hamburgerboek en de BBQBijbel.

Naast televisiepersoonlijkheid en kookboekenschrijver is Julius Jaspers ook nog eens een erg goede kok. Zo kan je bij zijn restaurants Happyhappyjoyjoy en Julius Bar & Grill terecht voor een gezellig avondje uit met heerlijk eten. En van zijn hand verscheen onlangs dus het nieuwe barbecue boek Simple Smart BBQ.

Simple Smart BBQ

Simple Smart BBQ is dus een nieuw barbecue boek dat niet zou zijn verschenen als de uitgever er niet om zou hebben gevraagd. Julius Jaspers had zich namelijk voorgenomen om nooit meer een barbecue boek te schrijven na zijn BBQBijbel. Gelukkig kwam hij daarop terug en was Simple Smart BBQ een feit.

En net als alle andere kookboeken van Julius Jaspers is ook Simple Smart BBQ weer een feest om door te bladeren. Het staat bomvol lekkere barbecue recepten die op een goede barbecue makkelijk zijn te maken. En behalve veel lekkere recepten staat het boek ook vol met handige tips en andere informatie voor een geslaagde barbecue.

Simple Smart BBQ, Julius Jaspers

‘Simple’

Simple Smart BBQ is een boek dat voor iedereen geschikt is. Er worden niet al teveel technieken gebruikt en de ingrediënten voor de recepten zijn makkelijk verkrijgbaar. Het enige dat je nodig hebt is dus een goede barbecue met deksel, al is een kernthermometer ook geen overbodige luxe. Hiermee meet je de kerntemperatuur van hetgeen dat op de barbecue ligt.

Door deze insteek is Simple Smart BBQ het ideale barbecue boek voor iedereen die barbecueën nog een beetje spannend en eng vindt. Met dit boek kunnen ook die mensen prima uit de voeten en de lekkerste gerechten van de barbecue tevoorschijn toveren.

Simple Smart BBQ, Julius Jaspers

Indeling

In Simple Smart BBQ vind je een groot aantal lekkere barbecue recepten die in verschillende hoofdstukken zijn ondergebracht:

  • Snacks
  • Groente
  • Vis
  • Vlees (rund/kalf, varken, lam)
  • Gevogelte
  • Condiment (saus, mayo, boter, dressing, rub, marinade, relish/chutney/zuur)
  • Toe

Naast deze recepten vind je in Simple Smart BBQ zoals gezegd handige barbecue tips, informatie over temperaturen, het verschil tussen barbecueën en grillen en wat je in je keukenkastje dient te hebben. Daarnaast is Simple Smart BBQ voorzien van een handige receptenindex en een alfabetische index. Hiermee zijn de verschillende recepten makkelijk terug te vinden op bijvoorbeeld naam en ingrediënt.

Simple Smart BBQ, Julius Jaspers

De barbecue recepten

Zoals je misschien al gewend bent van Julius Jaspers zijn ook de recepten in Simple Smart BBQ makkelijk en duidelijk. Je ziet meteen voor hoeveel personen een recept is en hoelang je bezig bent met voorbereiden en bereiden. Alle recepten zijn voorzien van een overzichtelijke ingrediëntenlijst en maak je door een aantal duidelijke stappen te volgen.

De recepten zijn voorzien van prachtige foto’s waarvan je meteen trek krijgt, precies zoals ik een kookboek graag zie dus. Ook vind je onderaan sommige recepten nog handige tips over ingrediënten, bereiding en variatie. De recepten zijn echt door iedereen te maken en zijn echt makkelijk om te volgen.

Simple Smart BBQ, Julius Jaspers

Met Simple Smart BBQ wordt het dus voor iedereen haalbaar om bijvoorbeeld pulled pork, bavette, de perfecte hamburger of de lekkerste t-bone steaks op de barbecue te maken. En ben je geen echte vleesliefhebber dan vind je ook tal van vis- en groenterecepten in dit leuke kookboek

Simple Smart BBQ, Julius Jaspers

Simple Smart BBQ kopen?

Ben je niet zo thuis in het barbecueën maar wil je deze zomer toch aan de slag? Dan is Simple Smart BBQ van Julius Jaspers een perfect boek om de basis voor een goede barbecue onder de knie te krijgen. Met de handige tips, de achtergrondinformatie en vooral de vele lekkere barbecue recepten zet je met Simple Smart BBQ de lekkerste barbecue gerechten op tafel.

Ook voor de wat meer ervaren grillmaster zal Simple Smart BBQ voldoende inspiratie brengen, de recepten van Julius Jaspers zijn namelijk gewoon allemaal even lekker. Ben je toch op zoek naar een barbecue boek voor de wat meer gevorderde liefhebber dan kan ik de BBQBijbel van Julius Jaspers of de barbecue boeken van Jord Althuizen aanraden.

Je kan Simple Smart BBQ kopen bij Bol.com of bij je lokale boekhandel of kookwinkel. Hier vind je meer kookboeken van Julius Jaspers.

Simple Smart BBQ, Julius Jaspers

Bekijk bij Bol.com