Smokey Goodness No Worries BBQ, Jord Althuizen

Smokey Goodness No Worries BBQ, Jord Althuizen

Met Smokey Goodness No Worries BBQ kan het nieuwe barbecueseizoen echt beginnen. In dit nieuwe barbecueboek van Jord Althuizen word je meegenomen naar Down Under. Want als ze ergens wat van barbecueën weten is dat wel in Australië.

Hieronder lees je meer over dit heerlijke boek vol lekkere recepten, tips en heel veel mooie foto’s. En ben je ook toe aan een nieuwe barbecue voor de komende zomer? Lees dan hier welke barbecue je moet kopen voor de lekkerste gerechten.

Jord Althuizen

Jord Althuizen is bij de meeste barbecueliefhebbers inmiddels wel bekend. Hij schreef al meerdere barbecueboeken. In 2017 ontving hij de publieksprijs voor Kookboek van het jaar voor zijn Smokey Goodness 2. Het jaar ervoor kreeg hij ook al de vakjuryprijs voor Smokey Goodness.

Smokey Goodness No Worries BBQ, Jord Althuizen

Daarnaast heeft Jord zijn eigen BBQ Catering bedrijf Smokey Goodness. Daarvoor was hij chef-kok, restaurant manager en culinair eindredacteur.

No Worries BBQ

No Worries BBQ is alweer het vijfde barbecueboek van Jord Althuizen. Zoals je al kon lezen neemt Jord je in dit boek mee naar de andere kant van de wereld. Australië om precies te zijn. Het land vol avonturen, culinaire ontdekkingen en ambachtslieden die de mooiste en lekkerste producten maken zoals hij in de inleiding zegt.

Smokey Goodness No Worries BBQ, Jord Althuizen

In het boek komt dit ook naar voren. Deels door de mooie foto’s maar vooral door de lekkere barbecuerecepten in No Worries BBQ. Tijdens het doorbladeren ervan krijg je meteen zin om Down Under te gaan. En natuurlijk om je barbecue aan te zetten. Want net als zijn eerdere barbecueboeken nodigt ook No Worries BBQ uit om meteen als een volleerd pitmaster aan de slag te gaan.

De barbecuerecepten

No Worries BBQ bestaat eigenlijk uit twee totaal verschillende werelden. Enerzijds lekkere en toegankelijke barbecuerecepten die je gewoon op je eigen barbecue kan bereiden. Veelal met makkelijk verkrijgbare maar goede ingrediënten. Deze goede ingrediënten zorgen ervoor dat een ‘gewone barbecue’ een bijzondere barbecue wordt.

Smokey Goodness No Worries BBQ, Jord Althuizen

Behalve deze ‘gewone barbecuerecepten’ kom je ook een aantal bijzondere recepten tegen. Niet allemaal even makkelijk uit te voeren, of de lokale supermarkt moet bijvoorbeeld een stukje krokodil in de aanbieding hebben.

Toch kunnen ook deze recepten inspiratie brengen om meer uit je barbecue te halen. Denk bijvoorbeeld aan manieren om te grillen, te kruiden en te combineren. Zoals gezegd vind je gelukkig vooral toegankelijke barbecuegerechten in No Worries BBQ. Dus deze zomer maak ook jij de lekkerste ribs, burgers, sticky fingers en zelfs salades.

Voor wie?

No Worries BBQ is een heerlijk boek voor de echte barbecueliefhebber. Omdat er ook best veel bijzondere recepten instaan kan het boek je misschien afschrikken. Dit is niet nodig want de recepten zijn duidelijk en de meeste ingrediënten goed verkrijgbaar. Zowel de beginnende BBQ’er als de gevorderde zal hier veel plezier aan beleven.

Wil je meer een allround barbecueboek dan is Smokey Goodness of Smokey Goodness 2 misschien een betere keuze.

Je kan No Worries BBQ van Jord Althuizen bestellen bij Bol.com of kopen bij je lokale boekwinkel.

Smokey Goodness No Worries BBQ

Bekijk bij Bol.com