IJs maken met en zonder ijsmachine, de leukste boeken

IJs maken met en zonder ijsmachine, de leukste boeken

IJs maken is makkelijker dan je denkt. Met een ijsmachine is het natuurlijk helemaal eenvoudig. Maar ook ijs maken zonder ijsmachine is niet moeilijk. En nu de zomer voor de deur staat wordt het de hoogste tijd dit eens te leren. Ik zette een aantal leuke boeken over het maken van ijs op een rijtje.

Zo leer je allerlei soorten ijs maken. Van lekkere ijslolly’s tot heerlijk sorbetijs. En van basic ijs tot recepten van de wereldkampioen ijs maken. Het enige dat je nodig hebt is ruimte in de vriezer. En als je de smaak eenmaal te pakken hebt kan je natuurlijk altijd nog een ijsmachine kopen. Hier lees je hoe je de beste ijsmachine vindt.

IJs & Co, Aniek Keijsers

In IJs & Co van Anniek Keijsers komen allerlei soorten ijs voorbij. Van sorbetijs en roomijs tot softijs en waterijs. Alle recepten zijn zowel met een ijsmachine als zonder ijsmachine te maken. Naast ijsrecepten vind je in IJs & Co ook andere recepten. Bijvoorbeeld voor hoorntjes, wafels en toppings. Kortom, een heerlijk boek voor de ijs liefhebber.

IJs & co, Aniek Keijsers

Meer informatie of bestellen

500 ijsrecepten, Alex Barker

Uit de bekende 500 serie komt het leuke boekje 500 ijsrecepten. Het boekje is samengesteld door Alex Barker en bevat veel lekkere recepten. Zowel voor ijsjes, sorbets en gelato’s. De recepten zijn kort, bondig en allemaal even duidelijk. In het boek worden ook tips gegeven. O.a. voor het kiezen van een goede ijsmachine. Al zijn veel recepten ook zonder ijsmachine te maken.

500 ijsrecepten, Alex Barker

Meer informatie of bestellen

Basic ijs, Christophe Declercq

Basic ijs is een leuk boek van Christophe Declercq. Je leert hoe je zelf lekker ijs en heerlijke sorbets maakt. In het boek vind je 55 ijsrecepten. Hierin wordt alles stap voor stap uitgelegd. In Basic ijs vind je zowel recepten met een ijsmachine als recepten zonder ijsmachine. Na het lezen van Basic ijs kan je zelf het lekkerste ijs maken.

Basic ijs, Christophe Declercq

Meer informatie of bestellen

IJs, Carlina Coletti De Lorenzo

Ik heb het geluk dat ik letterlijk om de hoek van Roberto Gelato woon. Deze fijne ijssalon is van Roberto en Carlina. Roberto is winnaar van de Gouden IJsspatel. Ook won hij zilver bij de Coppa d’Oro. Carlina is de kleindochter van Guido De Lorenzo en ijs specialiste. In IJs vind je verrassende recepten waar Roberto bekend om staat. Van drop- en proseccoijs tot de meer traditionele ijs smaken.

IJs, Carlina Coletti De Lorenzo

Meer informatie of bestellen

IJs, Elisabeth Johansson

Het boek IJS is geschreven door top-chef Elisabeth Johansson. In IJs deelt ze haar 100 beste recepten. Bijvoorbeeld ouderwets roomijs uit de ijsmachine. Maar ook allerlei soorten ijs die zonder ijsmachine zijn te maken. Bijvoorbeeld sorbetijs en parfaits. Bijzonder zijn de recepten voor ijslolly’s. Maar ook de ijstaarten en klassiekers als de banana split. Natuurlijk ontbreken ook de recepten voor ijshoorntjes, wafels en sauzen niet.

IJs, Elisabeth Johansson

Meer informatie of bestellen

IJs, Marleen Visser

Van Marleen Visser verscheen ook een boek met de titel IJs. Hierin vind je 30 verrassende ijsrecepten. Voor roomijs, sorbetijs en ijslolly’s. Voor de recepten heb je een ijsmachine, blender of ijsvormpjes nodig. In het boek vind je zowel basisrecepten als verrassende smaken. Een aanrader voor wie eens wat andere smaken ijs wil proberen.

IJs, Marleen Visser

Meer informatie of bestellen

IJsboeken en ijsmachines

Heb je aan deze leuke ijsboeken niet genoeg? Dan vind je hier nog veel meer leuke boeken met ijsrecepten. Wil je meer weten over het kiezen van een ijsmachine? Lees dan mijn eerdere artikel over het kopen van een ijsmachine. Of bekijk hier alle soorten ijsmachines bij Bol.com.