Easy Peasy Family

Easy Peasy Family

Easy Peasy Family is meer dan een kookboek, dit boek staat vol recepten en informatie voor een gezonde basis voor het hele gezin. In het boek vind je heerlijke recepten, veel praktische tips en uitgebreide informatie over eetgedrag. Het boek is gericht op gezinnen met schoolgaande kinderen maar ook anderen zullen iets aan dit boek hebben.

Easy Peasy Family is de opvolger van het succesvolle kookboek ‘Easy Peasy: een gezonde basis voor de allerkleinsten’. Als vader van een bijna zes-jarige besloot ik dit tweede boek van Claire van den Heuvel en Vera van Haaren te kopen. Hieronder lees je wat ik van dit boek vind en waar je het o.a. kan bestellen.

Easy peasy family - Bluebelle

Over Claire en Vera

Claire van den Heuvel en Vera van Haaren zijn bekend van het populaire platform Bluebelle Foodworks. Claire begon met dit platform in 2008 en ook Vera droeg de afgelopen twee jaar bij aan Bluebelle. In die twee jaar verschenen er dus twee kookboeken die met veel succes zijn ontvangen.

Inmiddels runt Claire Bluebelle Foodworks weer alleen en hoopt ze via het platform bij te dragen aan een gezondere levensstijl. En dan vooral op het gebied van gezonde voeding. Via de Easy Peasy formule wordt duidelijk dat dit op een heel natuurlijke en vooral gemakkelijke manier kan.

Easy peasy family - Bluebelle

Over Easy Peasy Family

Zoals ik al zei is Easy Peasy Family meer dan een kookboek alleen, de ondertitel is niet voor niets ‘een gezonde basis voor het hele gezin’. En hoewel je in het boek 100 heerlijke recepten vindt heeft Easy Peasy Family veel meer te bieden. Handige tips voor schoolgaande kinderen, hoe vul je een broodtrommel op een gezonde manier, hoe ga je om met snoepen bij vriendjes. Dit en nog veel meer wordt besproken in Easy Peasy Family.

Uitgangspunt van het easy Peasy gedachtengoed zijn zeven food rules om op terug te vallen. Geen harde wetten maar een mooie basis voor een gezonder eetpatroon. Hieronder vind je deze zeven easy peasy food rules, in het boek worden ze uitgebreid toegelicht.

  • gun je kind een goede start, jij legt de basis
  • niet vullen maar voeden
  • kies voor vers, onbewerkt en suikervrij
  • green up!
  • je hoeft niet perfect te zijn, wel goed voorbereid
  • maak van eten een rustig ritueel: aan tafel
  • voorkom emo-eten
Easy peasy family - Bluebelle

De Easy Peasy Family recepten

Als je het bovenstaande zo leest denk je misschien dat je een supergezond kookboek krijgt vol vage recepten. Niets is gelukkig minder waar. De recepten zijn zeker gezond maar ook nog eens erg lekker en zeer toegankelijk. De meeste recepten zijn makkelijk te maken en voorzien van een toegankelijke ingrediëntenlijst.

Voor sommige recepten heb je wel wat minder gangbare ingrediënten nodig of ben je iets langer bezig. Dit is gelukkig duidelijk aangegeven met behulp van ‘pollepeltjes’. In het boek zijn de recepten onderverdeeld in categorieën als thuis, familie en vrienden en school en vriendjes. Deze zijn op hun beurt weer onderverdeeld in categorieën als ontbijt, toetjes en traktaties.

De recepten zijn duidelijk omschreven en voorzien van mooie foto’s. Iedereen die een beetje kan koken zou de meeste recepten uit dit kookboek zo moeten kunnen maken. Dit maakt het kookboek dan ook een echte aanrader voor iedereen die een gezonder eetpatroon wil en daar wel wat hulp bij kan gebruiken.

Easy peasy family - Bluebelle

Easy Peasy Family bestellen

Easy Peasy Family: een gezonde basis voor het hele gezin is een kookboek dat gericht is op gezinnen met kinderen van vier tot twaalf jaar. Maar ook anderen kunnen zeker wat aan dit gezonde kookboek hebben. De praktische tips en toegankelijke recepten bieden volop inspiratie voor een gezonder eetpatroon.

Easy Peasy Family is o.a. te bestellen bij Bol.com, hier vind je ook een inkijkexemplaar wat je online door kan bladeren. Easy Peasy Family is natuurlijk ook verkrijgbaar bij je eigen boekhandel. Nogmaals, een erg leuk kookboek wat ik je zeker aan kan raden.

Easy peasy family - Bluebelle

Bekijk bij Bol.com