Eten met Nijntje, Dick Bruna en Samuel Levie

Eten met Nijntje, Dick Bruna en Samuel Levie

Eten met Nijntje is een kookboek van Samuel Levie met illustraties van Dick Bruna. Met vijf leuke verhaaltjes voor de allerkleinsten leren kinderen meer over o.a. de herkomst van groenten, fruit en melk. Maar in het boek vind je ook 40 recepten voor de hele familie. Groenten spelen hierbij de hoofdrol. Hieronder lees je meer over Eten met Nijntje.

Eten met Nijntje, Dick Bruna en Samuel Levie

Nijntje

Als geboren en getogen Utrechter word ik natuurlijk altijd blij van een boek met Nijntje. En al helemaal als het ook nog eens een kookboek is. Hele generaties zijn opgegroeid met de verhalen van Dick Bruna, en ik dus ook. Zijn verhaaltjes en tekeningen vervelen nooit. En kinderen (en volwassenen) over de hele wereld beleven er dan ook nog steeds veel plezier aan.

Eten met Nijntje, Dick Bruna en Samuel Levie

Eten met Nijntje

Voor Eten met Nijntje schreef Samuel Levie vijf leuke verhalen voor kleine kinderen. Hierin leren ze op een speelse manier iets meer over de herkomst van bijvoorbeeld groenten en fruit. De illustraties hierbij zijn afkomstig uit eerdere uitgaves van Nijntje.

Deze vijf verhalen vormen het uitgangspunt voor de recepten in het boek. In Eten met Nijntje vind je 40 lekkere en leuke recepten. Vooral gericht op kinderen maar de rest van de familie eet er net zo lekker van mee. Bij deze recepten wordt vooral gebruik gemaakt van groenten. En dat terwijl Samuel Levie een van Nederlands bekendste worstenmakers is.

Eten met Nijntje, Dick Bruna en Samuel Levie

Samuel Levie

Samuel Levie hoopt dat door dit boek kinderen makkelijker gezond gaan eten. Uit eigen ervaring weet hij dat verhaaltjes rondom groenten ervoor zorgen dat het dan wél lekker wordt gevonden. Zijn eigen dochter at bijvoorbeeld geen broccoli, totdat Samuel vertelde dat het boompjes waren. In de columns van Samuel Levie in Het Parool kan je dit soort verhalen regelmatig lezen.

Ook helpt het als kinderen weten waar bepaalde dingen vandaan komen. In de verhaaltjes in Eten met Nijntje vind je dit terug. Deze simpele trucjes zorgen ervoor dat kinderen gezond eten lékker gaan vinden. En dat op een leuke manier en zonder belerend vingertje.

Eten met Nijntje, Dick Bruna en Samuel Levie

Leuke recepten

In Eten met Nijntje vind je zoals gezegd 40 leuke recepten. Deze recepten zijn zo samengesteld dat zowel kinderen als volwassenen ervan kunnen genieten. Denk hierbij aan saté van worteltjes, pannenkoeken van bloemkool of een moes van appel en rabarber.

De recepten zijn makkelijk te maken. Op het bord zien ze er ook kleurrijk en aantrekkelijk uit. De meeste recepten hebben een korte inleiding en er wordt gebruik gemaakt van gangbare ingrediënten. De foto’s zien er allemaal even vrolijk en lekker uit.

Eten met Nijntje, Dick Bruna en Samuel Levie

Eten met Nijntje bestellen

Eten met Nijntje is een kookboek dat erg geschikt is voor gezinnen met jonge kinderen. En met lastige eters. De leuke en eigentijdse recepten en verhaaltjes met de bekende illustraties van Dick Bruna zijn een perfecte en originele combinatie. Voor een huishouden met alleen volwassenen of oudere kinderen is Eten met Nijntje misschien wat minder geschikt. Al mag een boek met Nijntje eigenlijk in geen enkel huishouden ontbreken.

Je kan Eten met Nijntje bestellen bij Bol.com of terecht bij je lokale boekwinkel. Ik vind het in ieder geval een hele leuke aanwinst voor mijn verzameling kookboeken.

Eten met Nijntje, Dick Bruna en Samuel Levie

Bekijk bij Bol.com