Foodless

Foodless

In mijn mailbox en brievenbus vind ik regelmatig aankondigingen van nieuwe kookboeken. Nu kan een mens natuurlijk nooit genoeg kookboeken hebben, dus dat vind ik geen enkel probleem. Zo kreeg ik laatst het kookboek Foodless van Carlijn Bröring thuisgestuurd.

Foodless is in principe bedoeld voor mensen met een voedselallergie of -intolerantie. Maar ook voor mensen zonder allergie heeft dit kookboek veel lekkers te bieden. Toen ik Foodless doorbladerde kreeg ik meteen zin van alles uit te proberen. Alle reden dus om Foodless eens wat beter te bekijken!

Foodless, Carlijn Bröring

Carlijn Bröring

Foodless is geschreven door Carlijn Bröring, misschien wel bij je bekend van het foodblog Foodless. Carlijn is diëtist in opleiding en heeft zelf twee voedselintoleranties, je kan haar dus met recht ervaringsdeskundige noemen. Foodless is ontstaan uit de gedachte dat leven met een voedselallergie of -intolerantie een drama zou zijn.

Met Foodless bewijst Carlijn dat dit niet zo hoeft te zijn. Op haar website deelt ze heerlijke recepten die voor bijna iedereen geschikt zijn, of je nu een lactoseintolerantie hebt of geen gluten mag eten. Ook vind je op Foodless een leuke blog en tal van tips waar je lekker kan eten.

Foodless, Carlijn Bröring

Freelancer of the Year

Dat Carlijn een succesvolle voedingsblog heeft blijkt wel uit het feit dat ze vorig jaar de Freelancer of the Year-award won. Van de maar liefst 10.000 deelnemers sprong Foodless er met kop en schouders bovenuit. Mark Rutte reikte haar deze prijs uit.

Inmiddels is Carlijn Bröring weer een fase verder en heeft ze dus haar eigen kookboek gelanceerd: Foodless, jouw dagelijkse portie allergievrije recepten. Een heerlijk kookboek dat eigenlijk bij iedereen wel in de smaak zal vallen.

Foodless, Carlijn Bröring

Foodless kookboek

In Foodless vind je tal van lekkere recepten die bewijzen dat leven met een voedselallergie niet saai hoeft te zijn. Met een paar kleine aanpassingen tover je de lekkerste gerechten op tafel die bijna iedereen wel kan eten, allergie of niet.

Zo vind je in Foodless recepten zonder gluten. Ook zijn veel recepten vrij van melk en vind je verschillende recepten zonder geraffineerde suikers. Ook wordt duidelijk uitgelegd waar je rekening mee moet houden tijdens het koken. Welke snijplank gebruik ik, mag een gerecht in de oven en ga zo maar door.

Foodless, Carlijn Bröring

Allergenen en intoleranties

Bij alle recepten is uitgezocht welke allergenen in een gerecht zitten. Hier heeft Carlijn voor gekozen omdat ook restaurants en producenten verplicht melding moeten maken van allergenen uit deze lijst. Met handige symbooltjes kan je bij een recept precies zien welke allergenen erin zitten.

In het boek worden veel voorkomende intoleranties als guten- en lactoseintolerantie behandeld. Ook allergiën als koemelk- en soja-allergie worden duidelijk besproken in het boek. Je staat ervan te kijken van welke producten je allemaal last kunt krijgen. Aan de hand van veel tips weet je precies waar je op moet letten tijdens het maken van een gerecht.

Foodless, Carlijn Bröring

Lekkere recepten

Ik werd zelf direct enthousiast van de lekkere recepten in dit boek, mede door de prachtige foto’s. Daarom denk ik dat Foodless ook voor mensen zonder allergie of intolerantie een bron van inspiratie kan zijn. In het boek vind je o.a. recepten voor ontbijt, lunch en voor-, hoofd- en nagerechten. Ook taart en ander lekkers ontbreekt niet in Foodless.

En als je denkt dat de recepten saai zijn dan zit je er helemaal naast. Wat dacht je bijvoorbeeld van de eiermuffins met bacon voor het ontbijt. Of garnalenkroketjes, zalmrolletjes en zelfs bitterballen. Zelf ga ik binnenkort aan de slag met een frittata met zoete aardappel, de courgettesoep met chorizo en gezouten karamelrepen. Je ziet het, er is genoeg lekkers voor iedereen te vinden in Foodless.

Foodless, Carlijn Bröring

Foodless bestellen

Ben je ook enthousiast geworden van dit leuke kookboek? Ren dan vandaag nog naar de boekhandel en koop Foodless van Carlijn Bröring zelf. Ik weet zeker dat je er heel veel inspiratie uit zal halen en veel lekkere gerechten op tafel kunt zetten die iedereen kan eten.

Als je Foodless liever online bestelt kan je o.a. terecht bij Bol.com. Hier kan je Foodless van Carlijn Bröring bestellen en de volgende dag al in huis hebben. Kijk ook zeker eens op de Foodless website voor nog veel meer inspiratie.

Foodless, Carlijn Bröring

Bekijk bij Bol.com