Heerlijke zomer, Natalia Rakhorst

Heerlijke zomer, Natalia Rakhorst

Heerlijke zomer van Natalia Rakhorst is het nieuwste kookboek in de serie afvallen met project gezond. Dit leuke boek is de opvolger van Heerlijke winter dat ik al eerder besprak. En net als dat kookboek is ook Heerlijke zomer een echte aanrader. In deze review lees je alles over het boek en kan je zien of het ook iets voor jou is.

Een deel van de omslag van Heerlijke zomer van Natalia Rakhorst

Afvallen met project gezond

Project gezond is een manier om af te vallen waarbij je wel lekker blijft eten. Je maakt hierbij het hele jaar door gebruik van handige weekmenu’s om gezond en gevarieerd te eten. Een beproefde methode die door de aantrekkelijke recepten ook nog eens goed vol te houden is. Je kan project gezond op internet vinden maar er verschenen ook al vijf kookboeken. Heerlijke zomer is hier de nieuwste van.

Introductie van de weekmenu's in het kookboek

Over Heerlijke zomer

In Heerlijke zomer vind je weer 40 lekkere recepten waar je eindeloos mee kan combineren. Je vindt deze recepten terug in de acht weekmenu’s waarbij je precies de goede hoeveelheden binnen krijgt. En dat met lekkere recepten die makkelijk te maken zijn. Niet voor niets zijn de boeken al bij meer dan 300.000 huishoudens te vinden.

Een foto van één van de acht weekmenu's uit het kookboek

De weekmenu’s

De weekmenu’s zijn naast de recepten de belangrijkste delen in het boek. Hiermee stel je namelijk jouw menu samen waarbij er uit wordt gegaan van jouw ‘caloriebehoefte’. In het boek lees je hoe je dit berekent want dit is voor iedereen anders. Door dagelijks 500 kcal onder jouw behoefte te gaan zitten val je gedurende de week af. Hierbij kan je voor een van de vier varianten van ieder weekmenu kiezen die het best bij jou past. In het boek vind je voor ieder weekmenu ook een handig lijstje voor de boodschappen.

Een foto uit het kookboek Heerlijke Zomer van Natalia Rakhorst

De recepten

In Heerlijke zomer van Natalia Rakhorst vind je zoals gezegd 40 zomerse recepten. Veel van deze recepten zijn ook op de barbecue te maken. En dat is in het zomerseizoen natuurlijk wel zo leuk! Net als in de andere boeken uit de serie zijn ook de recepten uit Heerlijke zomer weer geweldig. Het zijn stuk voor stuk aantrekkelijke maaltijden die je makkelijk kan maken. En gewoon met ingrediënten die je overal kan kopen. Je hoeft dus niet uren in allerlei winkels te gaan zoeken voor je een recept kan bereiden, en dat is iets wat mij heel erg aanspreekt.

Een foto van de andijviestamppot uit Heerlijke zomer

De recepten zijn erg duidelijk beschreven met makkelijke stappen die je moet volgen. Bij ieder recept zie je meteen wat je nodig hebt en hoe lang je er mee bezig bent. En natuurlijk vind je ook overal de voedingswaarden per persoon. Ook vind je bij elk recept een mooie foto van het gerecht, dit maakt Heerlijke zomer een feestje om door te bladeren.

Een foto bij het recept voor de Bounty Bites, te vinden in Heerlijke Zomer

In het boek vind je o.a. recepten voor een lekkere andijviestamppot met Hüttenkäse, spaghetti met knoflookgarnalen en lekkere taco’s. Maar ook lees je hoe je zelf bounty bites maakt of een fris yoghurtijsje met zomerfruit. Door de variatie in de recepten kan je heel gevarieerd en lekker eten maar toch gezond bezig zijn. Een win-win situatie dus!

Indruk van de inhoudsopgave van het boek van NAtalia Rakhorst
Foto van de spaghetti met knoflookgarnalen
Foto van de taco's met kip en guacamole

Heerlijke zomer kopen?

Als je op zoek bent naar leuke zomerse recepten en daarbij af wil vallen is Heerlijke zomer een echte aanrader. Maar ook als dat laatste niet je doel is kan ik je dit kookboek aanraden. De lekkere recepten kunnen namelijk altijd wel op tafel gezet worden. Ze zijn gevarieerd, makkelijk te maken en gewoon heerlijk van smaak. Eigenlijk alles waar een kookboek voor mij aan moet voldoen. De 40 recepten klinken misschien wat weinig maar je kan hier toch lekker mee variëren.

Je kan Heerlijke zomer van Natalia Rakhorst bestellen bij Bol.com of vraag ernaar in je lokale boekwinkel.

De omslag van Heerlijke zomer van Natalia Rakhorst

Bestel bij Bol.com