Het grote kinderkookboek, Karin Luiten

Het grote kinderkookboek, Karin Luiten

Het grote kinderkookboek van Karin Luiten is een aanrader voor gezinnen met jonge kinderen. Het kookboek nodigt uit om zelf in de keuken aan de slag te gaan. Zelfstandig of met een beetje hulp van ouders. En net als in de andere kookboeken van Karin Luiten zijn pakjes en zakjes uit den boze. En met dat idee kan je natuurlijk niet vroeg genoeg beginnen.

Hieronder lees je wat ik van Het grote kinderkookboek van Karin Luiten vind. Wat voor soort recepten staan erin en is het nou écht leuk voor kinderen. En natuurlijk wordt de vraag beantwoord of je Het grote kinderkookboek moet kopen. Kijk dus snel verder en lees mijn review.

Het grote kinderkookboek, Karin Luiten

Karin Luiten

Karin Luiten is vast geen onbekende voor je. En mocht dat wel zo zijn dan wordt het de hoogste tijd dat dit verandert! Karin Luiten is groot tegenstander van het gebruik van pakjes en zakjes. En als je in het gemiddelde supermarkt schap kijkt is daar wel wat voor te zeggen. Op haar website en in de krant deelt ze lekkere en makkelijke recepten met je.

Ook schreef Karin Luiten een groot aantal kookboeken zonder pakjes en zakjes. Stuk voor stuk het bekijken waard. En als je eenmaal de recepten hebt gezien snap je eigenlijk niet waarom je die pakjes eigenlijk nodig had. Zonder is het namelijk net zo makkelijk en vaak zelfs lekkerder. Nu is er ook Het grote kinderkookboek. Met dezelfde filosofie, maar dan voor kinderen.

Het grote kinderkookboek, Karin Luiten

Het grote kinderkookboek

Als je de kookboeken van Karin Luiten kent zal de opzet van Het grote kinderkookboek je bekend voor komen. De handige tips, de makkelijke en toegankelijke recepten en natuurlijk de leuke tekeningetjes. Ook in dit kookboek kom je ze allemaal weer tegen. En net als bij de ‘volwassen’ kookboeken wil je meteen aan de slag.

Waarin Het grote kinderkookboek verschilt is dat de recepten echt zijn gericht op kinderen. Zo vind je bijvoorbeeld recepten voor soepstengels, kikkersoep en onkruidsoep. Maar natuurlijk ook voor de altijd geliefde spaghetti met balletjes. Een recept dat ook hier graag wordt gegeten door de zoon des huize. Bij veel recepten vind je trouwens ook ‘grote mensen tips‘ om een gerecht wat spannender te maken.

Het grote kinderkookboek, Karin Luiten

De opbouw van het kookboek

Het grote kinderkookboek begint met een paar tips voor je begint. Leuk vormgegeven in de vorm van een strip. Daarna krijg je wat uitleg over handige keukenspullen en enkele apparaten. Verder in het boek worden nog meer leuke weetjes gedeeld. Over zout en peper, welke pan je moet gebruiken en hoe een magnetron bijvoorbeeld werkt.

Het grootste deel staat gelukkig vol lekkere recepten. Onderverdeeld in heel wat hoofdstukken als soep, pasta, vlees, vis en groenten. Maar natuurlijk ook pannenkoeken, pizza en toetjes. Ook leuk is het hoofdstuk knutseleten waarbij je de fantasie de vrije loop kan laten.

Het grote kinderkookboek, Karin Luiten

De recepten

Zoals je al kon lezen zijn er veel lekkere recepten in het boek te vinden. Deze zijn prima te maken door kinderen. Jonge kinderen misschien met wat hulp van ouders. Oudere kinderen vanaf een jaar of tien kunnen waarschijnlijk het grootste deel zelf. Er wordt gebruik gemaakt van makkelijke en toegankelijke ingrediënten. Ook de gebruikte keukenspullen zijn erg algemeen.

Misschien dat je bij het snijden een beetje in de buurt moet blijven. Al kan je in veel gevallen met een keukenschaar en dunschiller ook prima uit de voeten. Maar je staat ervan te kijken hoeveel kinderen eigenlijk al zelf kunnen. Dit is natuurlijk bij ieder kind anders, dus gebruik vooral je gezonde verstand.

Het grote kinderkookboek, Karin Luiten

Ieder recept is voorzien van een ingrediëntenlijst en gebruikte keukenspullen. Het recept zelf wordt stapsgewijs uitgelegd in korte en duidelijke stappen. Bij ieder recept vind je een of meerdere tekeningen of foto’s. Daarnaast staan er handige tips bij om het recept wat te veranderen.

Tussen de recepten en instructies door vind je nog veel leuke weetjes. Vaak met een tekening waar ook de ouders om moeten lachen. Verder staan er leuke mopjes en raadsels tussen alle recepten door. Dit maakt het een leuk boek om door te kijken. Ook als je niét aan het koken bent.

Het grote kinderkookboek, Karin Luiten

Het grote kinderkookboek kopen?

Heb je jonge kinderen en houd je van koken? Dan zou ik er geen moment over twijfelen en Het grote kinderkookboek direct bestellen. Het is echt een heerlijk kookboek waar je veel plezier van gaat beleven. Het is een leuke manier om kinderen kennis te laten maken met koken en gezond eten. En daar kan je eigenlijk niet vroeg genoeg mee beginnen.

Bijkomend voordeel is dat kinderen natuurlijk zonder problemen hun zelfgemaakte maaltijd eten. Handig als je wat moeilijke eters in huis hebt. Voor heel jonge kinderen is het boek niet geschikt. Maar vanaf een jaar of acht kunnen kinderen hier al mee aan de slag. Natuurlijk met een beetje hulp maar dat is alleen maar leuk.

Het grote kinderkookboek, Karin Luiten

Nog een paar jaar later kunnen ze geheel zelfstandig aan de slag. De recepten zijn niet alleen makkelijk te maken, ze zijn ook nog eens erg lekker. Net als bij de andere kookboeken van Karin Luiten. Mocht je haar nog niet kennen dan zijn haar kookboeken ook een aanrader.

Je kan Het grote kinderkookboek in de boekwinkel kopen. Online kan je het makkelijk bestellen bij Bol.com. Je krijgt het dan de volgende dag thuis bezorgd. Behalve voor thuis is dit ook een heel leuk kookboek om cadeau te geven. Wat mij betreft dus een echte aanrader!

Het grote kinderkookboek, Karin Luiten

Bestel bij Bol.com