Lekker Beter

Lekker Beter

Ik ben fan van topkok Ramon Beuk, met zijn eerste boek Thuis uit Eten is bij mij zelfs misschien wel het kookvirus begonnen. Ik was dan ook erg nieuwsgierig naar het nieuwe kookboek Lekker Beter van Ramon Beuk en Rutger Verhoeff. En ik was blij verrast want het is weer een erg leuk kookboek geworden.

Lekker Beter is geen gewoon kookboek, er zit een bepaalde filosofie achter dat bepaalde gerechten bij bepaalde activiteiten passen. Het resultaat is een verrassend kookboek dat niet alleen informatief is maar ook nog eens heerlijke en gezonde recepten bevat. Lees hieronder meer over Lekker Beter van Ramon Beuk en Rutger Verhoeff.

Lekker Beter, Ramon Beuk en Rutger Verhoeff

Ramon Beuk en Rutger Verhoeff

Ramon Beuk is een topkok, schrijver, presentator en ondernemer. De meeste mensen kennen hem waarschijnlijk wel van een van zijn programma’s, kookboeken of columns. In 2011 had hij een van de eerste popup-restaurants ‘Vooreenmaand’ die meteen een aantal jaren open bleef. Dat jaar won hij ook een belangrijke prijs voor zijn bijdrage aan de Nederlandse gastronomie.

Rutger Verhoeff is een huisarts die veel over zijn vak schrijft en vlogt. Rutger Verhoeff is o.a. bekend van zijn bijdrage aan de televisieserie ‘Zon, Zuipen, Ziekenhuis’. Ook vlogt hij regelmatig voor Libelle TV en schreef hij eerder het boek ‘Wat denkt u, dokter?‘.

Lekker Beter, Ramon Beuk en Rutger Verhoeff

Lekker Beter

Een topkok en een huisarts is misschien een rare combinatie als je aan een kookboek denkt. In Lekker Beter kom je er gelukkig al snel achter dat deze combinatie goed werkt. Op een leuke en toegankelijke manier kom je in Lekker Beter te weten hoe jij gezond de dag door komt.

De gedachte achter het kookboek is namelijk dat sommige maaltijden veel beter bij een bepaald moment of bepaalde activiteit passen dan andere. Zo heb je voor of na het intensief sporten behoefte aan andere voedingsstoffen dan na een paar uur studeren. In Lekker Beter wordt dit erg helder uitgelegd met tal van voorbeelden en veel interessante weetjes.

Lekker Beter, Ramon Beuk en Rutger Verhoeff

50 heerlijke recepten

Je hoeft niet bang te zijn dat Lekker Beter een ‘te gezond’ kookboek is. In het kookboek vind je namelijk heerlijke recepten voor ieder moment van de dag. Makkelijk te maken, geen rare ingrediënten en met een duidelijke uitleg waarom dat recept nou precies goed is voor welk moment.

Genieten van lekker eten staat centraal in dit kookboek en er is echt genoeg lekkers in te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van muesli-pannenkoeken met yoghurt en honing, pasta met erwtjes of een crunchy sandwich met gerookte kip? Als je deze recepten en de prachtige bijpassende foto’s ziet krijg je meteen trek.

Lekker Beter, Ramon Beuk en Rutger Verhoeff

Kookboek en handleiding ineen

In de beschrijving van het boek staat dat Lekker Beter een kookboek en handleiding ineen is. Treffender kan je het eigenlijk niet omschrijven. Het is namelijk een kookboek vol lekkere recepten waarmee je zelf kan bepalen waar je op welk moment van de dag behoefte aan hebt.

De leuke weetjes, interssante informatie en duidelijke tips zorgen er voor dat je op een net wat andere manier tegen je dagelijkse maaltijden aan gaat kijken. Gelukkig zonder door te slaan naar superfoods en power ingrediënten maar gewoon met leuke recepten voor heel lekker eten.

Lekker Beter, Ramon Beuk en Rutger Verhoeff

Lekker Beter bestellen

Ben je ook enthousiast over Lekker Beter na het lezen van deze review? Je kan Lekker Beter bestellen bij Bol.com en daar ook een inkijkexemplaar doorbladeren. Zo krijg je een goede indruk van dit leuke kookboek van Ramon Beuk en Rutger Verhoeff.

Je kan natuurlijk ook naar je lokale boekwinkel of kookwinkel gaan om te kijken of ze Lekker Beter op voorraad hebben. Hou je van lekker eten, toegankelijke recepten en vind je jouw gezondheid belangrijk dan is Lekker Beter misschien wel iets voor jou.

Lekker Beter, Ramon Beuk en Rutger Verhoeff

Bekijk bij Bol.com