Liever lokaal, 365 dagen per jaar

Liever lokaal, 365 dagen per jaar

Tijdens de Kookboekenweek 2015 is de winnaar van het Gouden Kookboek 2015 bekend gemaakt. Deze mooie titel is dit jaar gewonnen door het kookboek Liever lokaal, 365 dagen per jaar. Een bijzonder kookboek waar lokale en seizoensgebonden producten centraal staan.

In het boek vind je voor iedere dag een recept waarbij uit wordt gegaan van de ingrediënten en producten die op dat moment beschikbaar zijn in je eigen buurt. Er wordt dus niet gekeken naar wat de supermarkt maar wat de natuur te bieden heeft.

Weten wat je eet

Weten wat je eet houdt in dat je weet wat het verhaal achter je eten is. Producten als champignons zijn bijvoorbeeld het hele jaar te koop in de supermarkt terwijl je ook het hele jaar paddenstoelen uit je eigen omgeving kan eten.

In Liever lokaal lees je precies welke ingrediënten en producten er iedere maand in jouw omgeving zijn te vinden. Met deze ingrediënten kan je dagelijks een heerlijke maaltijd maken en verandert je kijk op voeding misschien wel.

Makkelijke recepten

De recepten uit Liever lokaal zijn erg makkelijk om te maken. De beschrijvingen zijn erg duidelijk waardoor iedere thuiskok er mee aan de slag kan gaan. Het is misschien wat lastiger om de ingrediënten te vinden maar met een beetje zoekwerk moet dat zeker lukken.

Spruitjesgratin, pasta met kokkels en tomaat, een broodje met garnalenragout of een ovenschotel van doperwten en tuinbonen… het zijn stuk voor stuk lekkere gerechten die ook nog eens toegankelijk zijn.

Over de auteurs

Liever lokaal is gemaakt door Annette van Ruitenburg, René Zanderink en Elsje Bruijnestein. Annette van Ruitenburg is een culinaire duizendpoot die al een groot aantal boeken over eten heeft geschreven. René Zanderink is bioloog en journalist. Elsje Bruijnestein is ook een culinair schrijver en fotografe met een voorliefde voor Slow Food.

Ruth de Ruwe is de fotografe die de schitterende foto’s in dit boek heeft verzorgd.

Liever lokaal bestellen

Liever lokaal, 365 dagen per jaar is te koop bij de boekhandel en online o.a. te bestellen bij Bol.com. Op zoekeenboek.nl vind je verschillende andere boekwinkels waar je Liever lokaal online kunt bestellen.

Liever lokaal, 365 dagen per jaar

Bekijk bij Bol.com