Week Light, Donna Hay

Week Light, Donna Hay

Week Light van Donna Hay is een kookboek dat eind 2019 verscheen. In Week Light staan groenten centraal. Het bevat maar liefst 150 snelle en gezonde recepten. Stuk voor stuk voorzien van prachtige foto’s en leuke tips. Hieronder lees je mijn review over Week Light van Donna Hay.

Week Light, Donna Hay

Donna Hay

Met meer dan 6 miljoen verkochte boeken is Donna Hay vast geen onbekende van je. Ook op Kookidee en in mijn nieuwsbrieven zie je haar wel eens voorbij komen. Donna Hay schreef inmiddels 26 kookboeken met haar eigen stijl. Simpel, snel en seizoensgebonden. Daarnaast is ze columniste, presenteert ze kookshows en ontwerpt ze een eigen lijn keukenspullen. Ook had ze een succesvol eigen magazine dat na 100 nummers helaas is gestopt.

Week Light, Donna Hay

Week Light

Week Light is het nieuwste kookboek van Donna Hay. Hierin 150 snelle en gezonde recepten met groenten in de hoofdrol. Al kom je als je goed zoekt ook nog wel wat recepten met vlees tegen. Het is dus geen vegetarisch kookboek, al zijn de meeste recepten dit wel.

Ook in dit kookboek van Donna Hay herken je direct haar eigen stijl. De duidelijk geschreven recepten en prachtige foto’s spreken je direct aan. Waarin dit kookboek afwijkt is dat het een wat persoonlijker kookboek is geworden. En dat komt vooral door de foto’s waarop Donna Hay en haar familie staan.

Week Light, Donna Hay

Snelle en gezonde recepten

Zoals gezegd vind je in Week Light 150 snelle en gezonde recepten. Bedoeld om doordeweeks gezond te koken. Ook als je wat minder tijd hebt. Donna Hay gebruikt hierbij vooral gangbare ingrediënten, het liefst seizoensgebonden. Maar door deze op een heel andere manier te gebruiken krijg je compleet andere gerechten.

Zo wordt bijvoorbeeld kool gekaramelliseerd en gebruikt als pannenkoek. Of worden snijbiet en spinazie in een bowl gecombineerd met granen en dressings. Makkelijk, lekker en verrassend. Maar boven alles zijn de gerechten gezond.

Week Light, Donna Hay

De opbouw van Week Light

Net als de andere kookboeken van Donna Hay heeft ook Week Light een duidelijke opbouw. Het boek begint met een inleiding over de bedoeling van Week Light. Dat is gezond en lekker koken, ook als je wat minder tijd hebt. Achterin het boek vind je een onderdeel met basisrecepten. Deze worden bij verschillende andere recepten gebruikt. Verder vind je in Week Light de volgende hoofdstukken:

  • moderne make-over
  • kommen vol genot
  • groene heerlijkheid
  • tijd te kort
  • basics to brilliance
  • er is altijd ruimte voor een toetje
Week Light, Donna Hay

De recepten in Week Light

De recepten in Week Light zijn allemaal makkelijk te maken. Er wordt vooral gebruik gemaakt van goed verkrijgbare ingrediënten. De wat minder gangbare ingrediënten worden achterin het boek kort behandeld. Bij ieder recept zie je in een oogopslag welke ingrediënten nodig zijn.

De stappen voor de bereiding worden helder uitgelegd. Ze zijn kort en bondig en daarom heel makkelijk te volgen. Bij ieder recept vind je bovendien een of meerdere tips. Bijvoorbeeld om delen vooraf te bereiden. Of om met enkele simpele aanpassingen het recept te veranderen. Natuurlijk is ieder recept voorzien van een prachtige foto. Precies zoals je van Donna Hay gewend bent.

Week Light, Donna Hay

Week Light kopen?

Zoek je een kookboek met lekkere en gezonde recepten voor doordeweeks? Dan kan ik je Week Light zeker aanraden. Vooral omdat je door ingrediënten net wat anders te gebruiken heel verrassende recepten krijgt. Omdat de recepten makkelijk te maken zijn kan je zo doordeweeks gezond koken. Ook als je daar wat minder tijd voor hebt.

Voorin het boek vind je wat handige tips. Bijvoorbeeld over het voorbereiden van recepten en inkopen van ingrediënten. Bij ieder recept vind je bovendien leuke tips om recepten aan te passen. Kortom, een heerlijk kookboek in de lijn met haar andere kookboeken. Je kan Week Light bestellen bij Bol.com of terecht bij je lokale boekwinkel. Hier vind je meer gezonde kookboeken en kookboeken met groenten.

Week Light, Donna Hay

Bestel Week Light bij Bol.com