Groentebijbel

Groentebijbel

Sommige kookboeken kijk je door voor de foto’s, andere kookboeken gebruik je bij bijzondere gelegenheden en een enkel kookboek gebruik je bijna altijd. De Groentebijbel van Mari Maris valt voor mij in die laatste categorie. Ik gebruik dit boek soms wel meerdere keren per week, ter inspiratie of om een lekker recept uit te kiezen.

De Groentebijbel is volgens mij het kookboek dat ik het allervaakst gebruik. Voor mij is het inmiddels onmisbaar in de keuken, en als ik iemand slechts één kookboek aan zou moeten raden dan is het deze. Hieronder lees je waarom ik zo’n fan ben van de Groentebijbel.

Informatief

De Groentebijbel is voor mij een kookboek en naslagwerk ineen. In dit kookboek staat groente centraal maar het is zeker geen vegetarisch kookboek, integendeel. Het boek is een bron van informatie waarin je bijna alles te weten komt over meer dan 65 soorten groente.

Bij iedere groente die wordt behandeld vind je een mooie foto, informatie over de kweek en herkomst van de groente en tips over het kopen van de groente. Ook lees je hoe je iedere groente het best kan verwerken om er het meeste uit te halen.

Groentebijbel, Mari Maris

Natuurlijk vind je bij iedere groentesoort ook een hele lijst aan recepten en verschillende variaties daarop.

Recepten

De recepten in het boek zijn niet al te moeilijk en bijna allemaal erg makkelijk thuis te maken. Het zijn toegankelijke recepten die als basis dienen en waar je zelf heerlijk mee kan variëren. De recepten zijn duidelijk omschreven en voorzien van een handige ingrediëntenlijst. De meeste ingrediënten zijn trouwens prima verkrijgbaar.

Ook vind je bij veel recepten handige suggesties om de smaak aan te passen en suggesties waar het lekker bij smaakt. Op de afbeelding hieronder zie je hoe de recepten in de Groentebijbel eruit zien. In totaal vind je meer dan 850 recepten in het kookboek!

Groentebijbel, Mari Maris

Combinaties

Het allerhandigst in de Groentebijbel vind ik de lijst met combinaties die bij iedere groentesoort is te vinden. Mari Maris biedt je een kort overzichtje met smaken die goed bij een bepaalde groentesoort passen. Dit is misschien wel het deel dat ik het meest gebruik uit dit boek.

Je vindt natuurlijk bekende smaakcombinaties in het boek maar ook hele verrassende. Ik heb er al veel geprobeerd en ben er eerlijk gezegd nog geen eentje tegengekomen waarbij de smaken niet klopten. En met 65 soorten groenten zijn er heel wat combianties mogelijk. Dit zorgt ervoor dat dit boek een onuitputtelijke bron van inspiratie is.

Groentebijbel, Mari Maris

Groentebijbel kopen

Zoals ik al zei kan ik je de Groentebijbel echt aanraden. Het brengt je op ideeën, het biedt je handige tips en het is een bron van inspiratie. Bovendien is het gewoon een leuk boek om door te kijken, mede door de mooie foto’s.

De Groentebijbel van Mari Maris kan je o.a. bestellen bij Bol.com maar je kan natuurlijk ook terecht bij je lokale boekwinkel of kookwinkel. De nieuwe druk heeft trouwens een iets andere kaft dan hieronder maar de inhoud is net zo goed.

Groentebijbel, Mari Maris

Bekijk bij Bol.com