Oogst

Oogst

Marleen van Es is behalve foodblogster, fotograaf, stylist ook eigenaar van een eigen volkstuin in Utrecht. Hierin kweekt zij groenten en fruit die weer worden gebruikt in heerlijke gerechten. Via haar foodblog Eten uit de volkstuin deelt Marleen deze recepten met haar bezoekers.

Al eerder verscheen het gelijknamige boek ‘Eten uit de volkstuin’ en nu is haar nieuwe kookboek ‘Oogst, eten en koken met de seizoenen’ uit. Een mooi boek vol lekkere recepten en prachtige foto’s dat voor genoeg inspiratie zal zorgen. Hieronder lees je meer over dit leuke kookboek.

Oogst, Marleen van Es

Marleen van Es

Zoals hierboven al is geschreven is mijn stadsgenote Marleen van Es een echt multitalent. Vormgeven, fotograferen, stylen, bloggen… ze kan het allemaal. En als je al deze talenten combineert met haar andere passie – de volkstuin – kom je tot mooie dingen.

Zo vind je op de website Eten uit de volkstuin bijvoorbeeld tal van tips voor je moestuin. Ook lekkere recepten met de opbrengsten uit de moestuin vind je terug op de website. Allemaal makkelijk en toegankelijk om te lezen en ook nog eens voorzien van schitterende foto’s.

Oogst, Marleen van Es

Eten uit de volkstuin

Al snel verscheen het eerste boek ‘Eten uit de volkstuin’ waarin alle aspecten van de volkstuin werden behandeld. Zaaien, oogsten en koken werden gecombineerd in één handig boek. Het boek was zowel voor de beginnende als gevorderde moestuinier een aanwinst.

In het boek konden jammer genoeg niet alle gewassen worden behandeld die in de loop der tijd uit de tuin werden geoogst. Ook werden er weer allerlei nieuwe groenten, fruit en kruiden gezaaid na het verschijnen van het boek. Een tweede boek van Marleen van Es kon dan ook niet uitblijven.

Oogst, Marleen van Es

Oogst

Net zoals in het eerste boek van Marleen van Es vind je ook in Oogst veel groenten en fruit. Toch hoef je niet bang te zijn dat het boek alleen maar ‘gezonde recepten’ bevat. Marleen houdt namelijk ook van vette kaasjes, romige sauzen en zoete smaken.

Met alle groenten en fruit is er gelukkig genoeg lekkers te maken. Zo vind je in het boek bijvoorbeeld recepten voor lekkere soepen, salades, taarten en jam. Voorzien van een duidelijke ingrediëntenlijst en indicatie van hoelang je met een recept bezig bent.

Oogst, Marleen van Es

Eten en koken met de seizoenen

Ook erg leuk is dat de recepten in zijn gedeeld per seizoen. Zo eet en kook je echt met de seizoenen mee en zet je op tafel wat de natuur te bieden heeft. Want hoewel veel groenten en fruit het hele jaar door te koop zijn blijven echte seizoensproducten toch het lekkerst. En al helemaal als het uit eigen tuin komt.

Maar ook als je geen eigen moestuin hebt is Oogst een aanrader. Bijna alle ingrediënten zijn namelijk ook gewoon te koop in de supermarkt of bij de groenteboer. En misschien zit er bij jou in de buurt wel een moestuin die verse seizoensproducten verkoopt.

Oogst, Marleen van Es

Oogst bestellen

Ben jij een liefhebber van groenten en fruit en vind je het leuk om met de seizoenen mee te koken en te eten? Dan is Oogst zeker een boek voor jou! Lekkere, toegankelijke en bijzondere recepten met seizoensproducten worden op een leuke manier gepresenteerd.

Alle recepten zijn duidelijk geschreven en voorzien van leuke foto’s. Dit maakt het ook een leuk boek om gewoon af en toe door te bladeren. Oogst is o.a. te koop bij Bol.com maar ook te vinden bij de lokale boekwinkel.

Oogst, Marleen van Es

Bekijk bij Bol.com