VEG, Jamie Oliver

VEG, Jamie Oliver

VEG is het nieuwe kookboek van Jamie Oliver. In VEG vind je 116 easy groenterecepten vol kleur en smaak. Dit maakt het een ideaal kookboek voor iedereen die van lekker eten houdt en eens wat minder vlees wil eten.

Met de recepten uit dit kookboek bewijst Jamie Oliver dat je vlees echt niet hoeft te missen. Of het nu één dag in de week is of als je vaker vleesloos wilt koken. Hieronder lees je mijn recensie van VEG van Jamie Oliver.

Jamie Oliver

Jamie Oliver

Jamie Oliver is een van de bekendste chefs van deze tijd. Hij is bekend van vele televisieprogramma’s en schreef inmiddels een groot aantal kookboeken. Stuk voor stuk met eenvoudige en toegankelijke recepten die iedereen thuis zelf kan maken.

Daarnaast had Jamie Oliver in het verleden een groot aantal restaurants, o.a. in Engeland en Nederland. Helaas is het grootste deel van deze restaurants inmiddels gesloten. Gelukkig brengt Jamie Oliver nog wel nieuwe kookboeken uit waarvan VEG dus de nieuwste is.

VEG, Jamie Oliver

Over VEG

Zoals je al kon lezen vind je in VEG lekker veel vegetarische recepten. In de maar liefst 116 easy groenterecepten staat koken zonder vlees centraal. Als je door het boek bladert zie je direct dat koken zonder vlees alles behalve saai is. De foto’s spatten er letterlijk uit door de mooie kleuren en opmaak van de gerechten.

Je zal je portie vlees bij geen enkel recept missen. De gerechten zitten namelijk ook zonder vlees vol smaak. Dit komt o.a. door de gebruikte ingrediënten en in het bijzonder de kruiden waar veel gerechten mee op smaak worden gebracht. Door de recepten uit VEG gewoon te proberen wordt koken zonder vlees een stuk leuker dan je misschien denkt!

VEG, Jamie Oliver

De indeling van VEG

VEG is verdeeld in verschillende hoofdstukken. Het belangrijkst zijn natuurlijk de recepten, deze zijn ingedeeld per soort:

 • Curry’s en stoofpotten
 • Hartige baksels
 • Soepen & sandwiches
 • Uit de oven
 • Rijst & noedels
 • Pasta
 • Salades
 • Burgers & beignets
 • Eenpanswondertjes
 • Brunch
 • Vrijdagavondsnacks

In de inleiding vind je meer informatie over het hoe en waarom van dit boek. Ook is er een hoofdstuk met hints & tips om nog meer uit je gerechten te halen. Hierin lees je ook meer over bepaalde ingrediënten als je écht vegeatrisch wilt eten. Want wist je bijvoorbeeld dat in Parmezaanse kaas dierlijk stremsel zit? In het hoofdstuk voeding vind je tot slot meer informatie over o.a. voedingswaarden en gezond eten in het algemeen.

VEG, Jamie Oliver

De recepten

De recepten in VEG zijn zoals je gewend bent van Jamie Oliver. Allemaal net iets anders en geheel van deze tijd. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gangbare ingrediënten of ingrediënten die eenvoudig verkrijgbaar zijn. Dit zorgt ervoor dat je niet veel moeite hoeft te doen om de recepten te bereiden.

Alle ingrediënten worden bovendien duidelijk weergegeven bij ieder recept. Net als de hoeveelheid personen waarvoor een recept is en de bereidingstijd. Deze vind je bovenaan ieder recept. Onderaan elke pagina vind je een handige tabel met voedingswaarden.

VEG, Jamie Oliver

De recepten zelf zijn duidelijk beschreven in verschillende stappen. Zonder al teveel poespas wordt helder uitgelegd wat je moet doen om een gerecht te bereiden. Als je deze vaak eenvoudige stappen volgt kunnen je gerechten eigenlijk niet mislukken.

Ook leuk is dat er bij recepten handige en leuke tips staan om mee te variëren. Zo kan je met slechts een paar simpele aanpassingen een gerecht makkelijk aanpassen. Hierdoor kan je snel en eenvoudig je eigen draai aan een recept geven.

VEG, Jamie Oliver

VEG kopen?

VEG is een heerlijk kookboek dat ik je zeker aan kan raden. Zowel voor wie af en toe of juist vaker vegetarisch wil koken is in VEG voldoende inspiatrie te vinden. Door gebruik te maken van ingrediënten als peulvruchten, noten en zaden zijn de recepten voedzaam en lekker. De recepten zijn makkelijk te maken en geschikt voor verschillende momenten op de dag. Van lekkere snacks tot avondeten en eigenlijk alles daar tussenin, in VEG vind je het allemaal.

Je kan VEG bestellen bij Bol.com of kopen bij je favoriete boekwinkel. Ik weet zeker dat je er geen spijt van zal krijgen. Wil je meer inspiratie voor koken zonder vlees? Dan vind je ook op Kookidee genoeg vegetarische recepten. Klik hier om VEG direct te bestellen.

VEG, Jamie Oliver

Bekijk bij Bol.com