Jamie kookt Italië, Jamie Oliver

Jamie kookt Italië, Jamie Oliver

Jamie kookt Italië van Jamie Oliver is het nieuwste kookboek van deze wereldberoemde kok. In dit toegankelijke kookboek vind je maar liefst 140 nieuwe recepten uit de Italiaanse keuken. Voldoende inspiratie dus voor iedereen die graag kookt én van Italiaans eten houdt.

Nou heb ik zelf een soort haat-liefde verhouding met Jamie Oliver. Waar ik zijn ene kookboek geweldig vindt blader ik de ander een keertje door waarna het nooit meer open wordt geslagen. Hieronder lees je mijn review van Jamie kookt Italië en ontdek je wat ik van dit nieuwe kookboek van Jamie Oliver vind.

Jamie kookt Italië, Jamie Oliver

Over Jamie Oliver

Ik denk dat Jamie Oliver geen introductie meer nodig heeft. Er verschenen inmiddels tientallen kookboeken van Jamie Oliver en ook op televisie zie je hem regelmatig voorbij komen. Zo zijn er verschillende kookprogramma’s van Jamie Oliver te zien op 24Kitchen en zie je hem vaak in allerlei media voorbij komen.

Behalve presenteren en het schrijven van kookboeken heeft Jamie Oliver natuurlijk ook nog verschillende restaurants. Zo vind je in Nederland o.a. de restaurants Jamie Oliver’s Diner en Jamie’s Italian. In Engeland zijn Jamie Oliver’s Fifteen en Barbecoa erg bekend.

Jamie kookt Italië, Jamie Oliver

Uit het hart van de Italiaanse keuken

De ondertitel van Jamie kookt Italië is Uit het hart van de Italiaanse keuken. In het kookboek vind je zoals gezegd maar liefst 140 nieuwe recepten. Dit zijn stuk voor stuk typisch Italiaanse gerechten, deels traditioneel en deels op Jamie Oliver’s manier.

Een deel van de recepten is afkomstig van de zogenaamde nonna’s, grootmoeders uit verschillende regio’s. Hierdoor bevat Jamie kookt Italië verschillende lekkere gerechten uit alle hoeken van Italië. Leuk is dat er over al deze nonna’s een klein stukje is opgenomen met daarbij een mooie foto. Hierdoor gaan de recepten uit de streekkeukens van deze nonna’s echt leven.

Jamie kookt Italië, Jamie Oliver

Over het kookboek

Jamie kookt Italië is een flink kookboek. Het heeft maar liefst 405 pagina’s en is voorzien van een harde kaft. Nadeel hiervan is dat je het boek niet makkelijk opengeklapt op je aanrecht legt. De recepten uit Jamie kookt Italië zijn onderverdeeld in een groot aantal hoofdstukken:

  • antipasti
  • salades
  • soepen
  • pasta
  • rijst & dumplings
  • vlees
  • vis
  • bijgerechten
  • brood & deegwaren
  • desserts

Ook is er een hoofdstuk met een aantal basisrecepten te vinden. Daarnaast is Jamie kookt Italië voorzien van een uitgebreid register. Hiermee zijn de recepten zowel op ingrediënt als op titel makkelijk terug te vinden in het dikke boek. Het kookboek staat bovendien vol prachtige foto’s waardoor het een genot is om het rustig door te bladeren. Door het zien van de foto’s krijg je automatisch zin om de keuken in te duiken.

Jamie kookt Italië, Jamie Oliver

Over de recepten

De recepten uit Jamie kookt Italië zijn zoals ik gewend ben van Jamie Oliver. De meeste recepten zijn eenvoudig te maken, al staan er ook wel wat bewerkelijke gerechten tussen. Die laatste zijn leuk voor in het weekend of voor een bijzonder etentje, daar moet je echt even de tijd voor nemen. Het grootste deel van de recepten kan je gelukkig makkelijk op een doordeweekse dag maken.

De recepten zijn duidelijk beschreven en voorzien van een overzichtelijke ingrediëntenlijst. Veel ingrediënten zijn gelukkig makkelijk verkrijgbaar of heb je zelfs standaard in de keuken. Voor sommige ingrediënten moet je naar een speciaalzaak, al worden er ook vaak makkelijker verkrijgbare alternatieven gegeven.

Ieder recept is voorzien van een of meerdere mooie foto’s van het resultaat. Onderaan elk recept vind je een tabel met voedingswaarden als calorieën, suikers en vetten. Iets waar ik zelf trouwens weinig waarde aan hecht maar dat voor anderen juist wél een waardevolle toevoeging kan zijn.

Jamie kookt Italië, Jamie Oliver

Jamie kookt Italië kopen?

Ben je een liefhebber van de Italiaanse keuken en zoek je nieuwe inspiratie? Dan kan ik je Jamie kookt Italië van Jamie Oliver zeker aanraden. Met de 140 typisch Italiaanse recepten vind je in dit kookboek volop inspiratie. Zowel voor een dagelijkse maaltijd als een wat uitgebreider etentje in het weekend of met vrienden.

Hoewel ik niet alle boeken van Jamie Oliver even geslaagd vind, vind ik Jamie kookt Italië een waardevolle aanvulling van mijn collectie kookboeken. De recepten in dit boek zijn recepten die ik graag zelf zou maken of die mij inspireren er een eigen variant op te maken. Ook als je andere boeken van Jamie Oliver hebt biedt Jamie kookt Italië genoeg nieuws om aan te schaffen.

Je kan Jamie kookt Italië kopen bij Bol.com, je hebt het dan al de volgende dag in huis. Je kan natuurlijk ook naar je lokale boekwinkel of kookwinkel gaan om een exemplaar van Jamie kookt Italië aan te schaffen. Binnenkort zal op Kookidee een van de recepten uit dit boek verschijnen, en mezelf kennende ga ik ook met veel van de andere recepten aan de slag!

Jamie kookt Italië, Jamie Oliver

Bekijk bij Bol.com