500 salades, Susannah Blake

500 salades, Susannah Blake

Ik ben groot fan van de 500 serie, een leuke collectie goedkope kookboekjes met ieder 500 recepten. Ook 500 salades van Susannah Blake is weer een onmisbaar boek. Hierin vind je 500 recepten voor salades. Van lichte bijgerechten en lunch tot heerlijke maaltijdsalades.

Voor ieder moment vind je een groot aantal saladerecepten met ieder weer een flink aantal variaties. Zo heb je voor slechts € 9,99 een superleuk en handzaam kookboekje vol inspiratie. Lees hieronder meer over 500 salades en ontdek of dit iets voor jou is.

500 salades, Susannah Blake

500 serie

Er is inmiddels al een groot aantal titels verschenen in de 500 serie. Zelf heb ik er verschillende in mijn bezit en ik pak ze regelmatig. Soms voor een snel en eenvoudig recept maar ook om zelf inspiratie op te doen.

Het concept van de 500 serie is bij ieder boekje hetzelfde. In iedere uitgave vind je een groot aantal makkelijke recepten met goed verkrijgbare ingrediënten. Van ieder recept vind je vervolgens een paar pagina’s met variaties door slechts enkele ingrediënten te vervangen.

Zo heb je dus voor nog geen tien euro een kookboek vol inspiratie. Van 500 koolhydraatarme gerechten tot 500 sappen & smoothies. Hier vind je een overzicht van alle titels in de 500 serie.

500 salades, Susannah Blake

Ingrediënten

Zoals in alle boekjes in de 500 serie zijn ook de saladerecepten in 500 salades makkelijk om te maken. Ieder recept begint met een korte inleiding waarna alle ingrediënten worden vermeld. De ingrediëntenlijst is duidelijk weergegeven zodat je in één oogopslag ziet wat je nodig hebt.

Groot voordeel is dat alle ingrediënten erg gangbaar en dus makkelijk verkrijgbaar zijn. Dus kies een recept uit en je vindt bijna alles bij je groenteboer of in de supermarkt. Er wordt eigenlijk alleen gebruik gemaakt van verse ingrediënten waardoor de meeste salades niet alleen lekker maar ook erg gezond zijn.

500 salades, Susannah Blake

Makkelijke recepten en dressings

Heb je de ingrediënten eenmaal in huis dan kan je ieder recept uit 500 salades makkelijk maken. De recepten worden stap voor stap uitgelegd en heb je in de meeste gevallen zo klaar. Of het nu om de aardappelsalade met mayonaise-yoghurtdressing gaat of om de broccoli- en bloemkoolsalade met roquefortdressing.

In het boekje vind je klassieke salades maar ook bijzondere combinaties van smaken. De gemarineerde groentecarpaccio is bijvoorbeeld een echte aanrader. Een aantal van de salades serveer je warm maar gelukkig zijn er ook genoeg koude salades in het boek te vinden.

Een lekkere salade is natuurlijk pas af met een goede dressing. Ook deze vind je dus terug in 500 salades. Er wordt duidelijk uitgelegd hoe je iedere dressing maakt. Deze dressings kan je weer prima gebruiken voor je eigen creaties of om mee te variëren.

500 salades, Susannah Blake

500 salades kopen?

Met het komende zomerseizoen is een lekkere salade een heerlijke maaltijd. Of het nu als lunch is of hoofdgerecht of bijvoorbeeld als bijgerecht bij de barbecue. In 500 salades vind je meer dan genoeg inspiratie. Ben je net zo dol op salades als ik en houd je van makkelijke recepten? Dan is 500 salades zeker de moeite waard.

Omdat het boekje lekker klein is kan je het ook makkelijk meenemen. Bijvoorbeeld op de camping of in een vakantiehuisje kan je dan lekker aan de slag met de vele recepten. Je kan 500 salades bestellen bij Bol.com, dan heb je het morgen al in huis!

Bekijk bij Bol.com