De leukste salade boeken

De leukste salade boeken

Ben je dol op salades? Kijk dan eens naar de leukste salade boeken die ik voor je op een rijtje heb gezet. Bomvol lekkere recepten voor salades en dressings. Als hoofdgerecht, voor de lunch of als lekker bijgerecht. Nu de zomer in aantocht is komt een lekker salade recept natuurlijk altijd van pas.

In deze salade boeken vind je meer dan genoeg inspiratie om zelf de lekkerste salades op tafel te zetten. Maak gewoon de recepten uit een van deze boeken of combineer zelf naar hartelust. Bekijk snel de boeken die ik voor je vond en kijk of er iets voor je tussen staat. Nog meer salade recepten vind je natuurlijk op Kookidee.

Salade, Janneke Philippi

In dit mooie boek van foodstyliste en auteur Janneke Philippi vind je 100 recepten voor eenvoudige salades en dressings. Makkelijk te maken en voorzien van mooie foto’s. Bestel Salades bij Bol.com.

Salade, Janneke Philippi

Sla easy salades, Ida de Haart

In Sla easy salades vind je 50 verrassende saladerecepten voor iedere dag. Hier vind je een uitgebreidere review van Sla easy salades die ik eerder schreef. Bestel Sla easy salades bij Bol.com.

Sla easy salades, Ida de Haart

500 salades, Susannah Blake

Ook over het boek 500 salades schreef ik eerder een review. In 500 salades vind je makkelijke en lekkere recepten voor koude en warme salades. Als hoofdmaaltijd of als bijgerecht. Bestel 500 salades bij Bol.com.

500 salades, Susannah Blake

Super salade, Kat Mead

Super salade van Kat Mead is volledig gewijd aan maaltijdsalades. Lekker grote porties die op verschillende manieren worden bereid. Sommige ingrediënten zijn wat lastig verkrijgbaar maar de meeste salades zijn makkelijk te maken. Bestel Super salade bij Bol.com.

Super salade, Kat Mead

Salad in a jar, Anna Helm Baxter

In dit heerlijke salade boek vind je 68 recepten voor meeneem-salades. Deze salade recepten zijn perfect voor de lunch, bijvoorbeeld op je werk of onderweg. Je bereidt ze in een pot (jar) en schudt alles door elkaar als het lunchtijd is. Bestel Salad in a jar bij Bol.com.

Salad in a jar, Anna Helm Baxter

Hét saladeboek, Delicious.

In dit saladeboek vind je wat meer bijzondere salades. Een heerlijk boek voor wie eens wat anders wil maken al zal je soms wat moeten zoeken naar de ingrediënten. Maar zoals je misschien wel gewend bent van de recepten uit Delicious. magazine zijn alle 100 salades even lekker. Bestel Hét saladeboek bij Bol.com.

Hét saladeboek, Delicious.

Maaltijdsalades, Sophie Dupuis-Gaulier

Ook in Maaltijdsalades vind je 100 heerlijke recepten. Wat apartere salades met niet altijd even toegankelijke ingrediënten. Toch is ook dit een erg leuk saladeboek voor wie eens wat anders op tafel wil zetten. Er wordt veel gebruik gemaakt van seizoensgebonden ingrediënten en het boek bevat veel mooie foto’s. Bestel Maaltijdsalades bij Bol.com.

Maaltijdsalades, Sophie Dupuis-Gaulier

Salade easy, Sue Quinn

In Salade easy vind je 63 heerlijke salade recepten die in 5 minuten klaar zijn. Omdat de salades niet al teveel en goed verkrijgbare ingrediënten hebben kan iedereen deze salades bereiden. In het boek vind je o.a. salades met peulvruchten, granen, vlees en vis. Bestel Salade easy bij Bol.com.

Salade easy, Sue Quinn

Salade in 6 stappen, Ditte Ingeman

In dit leuke saladeboek van Ditte Ingeman vind je 100 gezonde salade recepten. In telkens zes stappen leer je frisse en lichte tot goedgevulde salades maken. Dankzij dit boek leer je variëren met ingrediënten om zelf te experimenteren met lekkere combinaties. Bestel Salade in 6 stappen bij Bol.com.

Salade in 6 stappen, Ditte Ingeman

Saladebijbel, Mari Maris

In dit overzicht mag mijn favoriete saladeboek natuurlijk niet ontbreken. In Saladebijbel van Mari Maris vind je ruim 200 saladerecepten die per seizoen zijn verdeeld. Ook staat het saladeboek vol tips voor het maken van dressings, croutons en toppings. Een onmisbaar boek voor iedere liefhebber van salades. Bestel Saladebijbel bij Bol.com.

Saladebijbel, Mari Maris

Meer saladeboeken en recepten

Heb je aan dit lijstje niet genoeg? Bij Bol.com vind je nog veel meer leuke saladeboeken vol lekkere recepten en tips. En zoals gezegd vind je ook op Kookidee genoeg lekkere salade recepten voor ieder moment.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens