SLA easy

SLA easy

SLA easy van Ida de Haart is een mooi kookboek van saladebar SLA. In dit saladeboek vind je maar liefst 50 recepten voor maaltijdsalades en bowls. Stuk voor stuk heerlijke salades die makkelijk zijn te maken en je snel op tafel hebt staan.

Omdat ik zelf wel wat inspiratie kon gebruiken bij het bedenken van salades kocht ik dit saladeboek. Ik bleef toch vaak hangen bij de pastasalades en eenvoudige groene salades. Met SLA easy heb ik nu een mooi kookboek in huis om mijn maaltijdsalades naar een nieuw niveau te brengen. Hieronder lees je mijn review van SLA easy.

SLA easy, Ida de Haart

SLA

SLA is een mooie en goede saladebar die inmiddels 11 vestigingen heeft in Nederland. Twee van die vestigingen zitten in Utrecht, beiden op slechts een paar minuten fietsen van mijn huis. Bij SLA kan je terecht voor lekkere en gezonde salades, bowls, seizoenssoep, smoothies & sap en zoete gerechtjes.

Omdat SLA graag puur en eerlijk eten serveert wordt er in de winkels gebruik gemaakt van pure producten. Dit betekent onbewerkte producten, biologisch of lokaal en het liefst uit het seizoen. Dit resulteert in een heerlijke menukaart en de mogelijkheid zelf je favoriete salade samen te stellen.

SLA easy, Ida de Haart

SLA easy

Omdat niet iedereen in de buurt van een SLA saladebar woont bracht SLA het kookboek SLA easy uit. Hierin vind je 50 verrassende saladerecepten voor iedere dag. Niet zo ingewikkeld als de salades in de saladebar en prima eenvoudig thuis te maken.

Net als in de saladebar wordt in SLA easy zoveel mogelijk gebruik gemaakt van plantaardige ingrediënten. Dierlijke ingrediënten worden maar mondjesmaat gebruikt en zal je eerlijk gezegd ook niet echt missen. De maaltijdsalades en bowls uit SLA easy zijn namelijk erg lekker.

SLA easy, Ida de Haart

Indeling van het boek

SLA easy is onderverdeeld in verschillende delen. Hierbij is de belangrijkste onderverdeling gedaan op basis van de bereidingstijd. Je vindt dus een hoofstuk met 15 minuten salades, 30 minuten salades en eentje met 45 minuten salades. Aan de hand van de tijd die je wilt besteden kan je zo makkelijk een recept kiezen.

Ook is een apart hoofdstuk gewijd aan sladressings, in de verschillende recepten wordt naar deze dressings verwezen. Ten slotte is er nog een hoofdstuk met de titel ‘Altijd lekker in je salade’. Daarnaast beschikt het boek nog over een handig register waarmee je recepten snel terug kan vinden.

SLA easy, Ida de Haart

De saladerecepten

Bij de saladerecepten in SLA easy speelt groente de hoofdrol. Dit is trouwens ook het geval in de saladebars van SLA. SLA vindt namelijk dat een mens nooit genoeg groenten kan eten en met de maaltijdsalades kom je een heel eind. Zoals eerder al gezegd spelen dierlijke producten een bijzaak.

In SLA easy kan je een mooie variatie aan salades verwachten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gado gado salade met gemarineerde tempé of de salade van gestoomde voorjaarsgroenten met een gepocheerd ei en Parmezaanse kaas. Ook de Aziatische salades met gerookte kip, mango en rode peper en die met sticky tofu klinken erg lekker.

De recepten zijn makkelijk te maken en erg duidelijk omschreven. Ieder recept is voorzien van een overzichtelijke lijst ingrediënten en een verwijzing naar de benodigde dressing. Voor ieder saladerecept vind je ook een erg heldere uitleg hoe je de salade of bowl thuis bereidt.

SLA easy, Ida de Haart

SLA easy kopen?

Als je een liefhebber bent van de SLA saladebar is SLA easy een echte aanrader. Je kan thuis heerlijke maaltijdsalades bereiden die niet onderdoen voor de salades die door SLA worden verkocht. De recepten zijn makkelijk te maken, voorzien van schitterende foto’s en vereisen geen al te gekke ingrediënten.

Ook als je de SLA saladebar nog niet kent en dol bent op lekkere en gezonde salades is SLA easy iets voor jou. Je zal in dit mooie kookboek volop inspiratie vinden voor een lekkere salade, makkelijk onderverdeeld in de tijd die je ervoor nodig hebt. Je kan SLA easy kopen bij Bol.com of in je lokale boekwinkel. Of wip gewoon eens langs in één van de vestigingen van saladebar SLA.

SLA easy, Ide de Haart | Kosmos Uitgevers | ISBN 9789021564838

SLA easy, Ida de Haart

Bekijk bij Bol.com