Supersalades, meer dan 250 gezonde en snelle salades

Supersalades, meer dan 250 gezonde en snelle salades

Ik kan me nu eigenlijk niet meer voorstellen dat ik vroeger geen salades at. Ik vond het maar groenvoer en zag het meer als garnering. Dat is gelukkig veranderd en van het boek Supersalades, meer dan 250 gezonde en snelle salades werd ik dan ook erg blij.

In dit mooie ‘kookboek’ van David Bez vind je een groot aantal saladerecepten die per seizoen zijn onderverdeeld. Stuk voor stuk salades die makkelijk zijn te maken en geen al te ingewikkelde ingrediënten bevatten. De salades zijn bedoeld als lunchgerecht maar in een grotere portie ook prima als maaltijdsalade te eten.

Supersalades, meer dan 250 gezonde en snelle salades - David Bez

David Bez

David Bez is geen kok maar een grafisch ontwerper. Hij verzon iedere dag een nieuwe salade met ingrediënten van het seizoen, vooral omdat hij zelf dagelijks een gezonde maaltijd wilde maken. Van deze salades maakte hij iedere dag een foto en de 250 lekkerste creaties bundelde hij in dit boek.

Inmiddels is David Bez een nieuwe carrière begonnen en opende hij in Londen een café met de naam SaladPride. Hier serveert hij naast de lekkerste salades ook koffie, ontbijt en heerlijke smoothies. Veel van de geserveerde salades komen uit zijn boek Supersalades.

Supersalades, meer dan 250 gezonde en snelle salades - David Bez

Supersalades

Het boek Supersalades, meer dan 250 gezonde en snelle salades begint met een uitleg hoe je een salade samenstelt. Je begint met de basis zoals een slasoort of bijvoorbeeld een graanproduct. Hier voeg je groente en/of fruit aan toe en een ingrediënt voor de benodigde eiwitten. Je maakt de salades af met toppings, verse kruiden en een dressing met specerijen.

Voor elk van deze stappen is een apart hoofdstuk geschreven waar hier verder op in wordt gegaan. Hier lees je waarom bepaalde keuzes worden gemaakt en hoe je zelf weer kan variëren. Ook is er een apart hoofdstuk met hele snelle recepten voor vinaigrettes, pesto’s en romige dressings voor je salade.

Ook worden de hulpmiddelen besproken die je nodig hebt voor het maken van een salade. Voor het maken van een salade heb je gelukkig niet veel nodig, met een goed mes en een snijplank kom je al heel ver. Een aantal andere handige keukenspullen zoals een slacentrifuge en dunschiller komen ook altijd wel van pas.

Supersalades, meer dan 250 gezonde en snelle salades - David Bez

De saladerecepten

Het belangrijkste in het boek zijn natuurlijk de saladerecepten, en gelukkig vind je er hier heel veel van terug in Supersalades. De opzet van de recepten is erg simpel, ieder saladerecept is voorzien van een foto en een lijstje ingrediënten. De ingrediënten zijn onderverdeeld in die voor de salade en die voor de dressing.

Daarnaast is ieder recept voorzien van een alternatief waardoor je een compleet andere salade krijgt. Met de gekleurde cirkels bovenaan wordt aangegeven wat voor soort salade het is. Bijvoorbeeld vis, vlees, rauw of vegetarisch. Zo kan je snel door het boek bladeren en een lekkere salade vinden.

Supersalades, meer dan 250 gezonde en snelle salades - David Bez

Supersalades bestellen

Het boek Supersalades, meer dan 250 gezonde en snelle salades staat echt bomvol lekkere en makkelijke salades. Gezonde salades die je met weinig moeite thuis zelf maakt en waarmee je eigenlijk eindeloos kan variëren. Ik kan je dit boek dan ook echt aanraden als ook jij graag een gezonde en lekkere salade op tafel zet.

Je kan Supersalades, meer dan 250 gezonde en snelle salades bestellen bij Bol.com of kopen bij je lokale boekwinkel. Ook het andere boek van David Bez, Superstarters, is een aanrader. Deze zal ik een andere keer bespreken op Kookidee.

Supersalades, meer dan 250 gezonde en snelle salades - David Bez

Bekijk bij Bol.com