Oriental Streetfood, Julius Jaspers

Oriental Streetfood, Julius Jaspers

Ik ben zelf een groot liefhebber van streetfood, niets is leuker dan verschillende eetculturen ontdekken dan met dit soort gerechtjes. Oriental Streetfood van Julius Jaspers is dan ook een kookboek dat mij op het lijf is geschreven. Dit kookboek staat vol streetfood recepten waarbij de Orientaalse keuken centraal staat.

In deze review van Oriental Streetfood lees je mijn mening over dit leuke kookboek van Julius Jaspers. Lees dus snel verder om te ontdekken of Oriental Streetfood ook iets voor jou is. Zelf kreeg ik in ieder geval direct zin om direct aan de slag te gaan met de verschillende streetfood recepten uit dit boek.

Oriental Streetfood, Julius Jaspers

Julius Jaspers

Julius Jaspers behoeft eigenlijk geen introductie meer. De meesten zullen hem kennen van de verschillende televisieprogramma’s waarin hij verschijnt. Maar ook in mijn boekenkast is Julius Jaspers een graag geziene gast. Op Kookidee besprak ik al eerder de kookboeken BBQBijbel en Het ultieme hamburgerboek van Julius Jaspers. Maar er zijn nog veel meer kookboeken van Julius Jaspers.

Behalve presentator en schrijver van kookboeken is Julius Jaspers boven alles natuurlijk een hele goede kok. Zo heeft hij de bekende restaurants Julius Bar & Grill en natuurlijk Happyhappyjoyjoy, allen in Amsterdam. In Happyhappyjoyjoy kan je terecht voor heerlijk Aziatisch streetfood in een hele leuke sfeer. Het verschijnen van Oriental Streetfood is dus geen onlogische keuze.

Oriental Streetfood, Julius Jaspers

Oriental Streetfood

Oriental Streetfood is een mooie manier om authentieke Aziatische streetfood gerechtjes zelf thuis te maken. Het boek ziet er heel aantrekkelijk uit waardoor je het liefst meteen de keuken induikt. In het boek vind je naast veel recepten ook veel fotografie. Niet alleen foto’s van de gerechten maar ook van verschillende producten en de mensen. Dit alleen al maakt het een heerlijk boek om door te bladeren.

In Oriental Streetfood vind je streetfood uit Vietnam, Thailand, Indonesië, China en de Filipijnen. Julius Jaspers heeft geprobeerd de recepten zo authentiek mogelijk te houden en dat is heel goed gelukt. Een belangrijke boodschap is wel om je eigen touch te geven aan de recepten, Julius Jaspers ziet zijn recepten als leidraad waar je jouw eigen voorkeuren op toe kan passen. Precies wat ik zelf ook heel belangrijk vind bij het koken.

Oriental Streetfood, Julius Jaspers

De indeling van het boek

Zoals ik al zei vind je in Oriental Streetfood recepten uit verschillende landen. De indeling van Oriental Streetfood is echter niet op basis van gebied gemaakt maar op basis van soort streetfood. En dat zijn er heel wat, de recepten zijn onderverdeeld in maar liefst 14 hoofdstukken die je hieronder kan vinden:

 • Sauzen
 • Bao’s, buns & brood
 • Dimsum
 • Salades
 • Soep
 • Rijst & Noedels
 • Vlees
 • Gevogelte
 • Saté
 • Vis, schaal- en schelpdieren
 • Groente & tofoe
 • Curry’s
 • Loempia’s
 • Zoet

Daarnaast zijn er o.a. hoofdstukken gewijd aan de keukenbenodigdheden die handig zijn voor dit boek en aan de inhoud van je koelkast en keukenkast.

Oriental Streetfood, Julius Jaspers

Recepten in Oriental Streetfood

Zoals je al aan de indeling van het boek kan zien staat Oriental Streetfood vol met heel veel verschillende soorten recepten. Broodjes, noedels, soepen en zoete recepten… je komt ze allemaal tegen. Zoals ik al gewend was van Julius Jaspers zijn alle recepten weer heel duidelijk beschreven. Bovendien zijn de recepten voorzien van mooie foto’s. Door de stap-voor-stap instructies te volgen kunnen deze streetfood gerechtjes eigenlijk niet mislukken. De porties zijn echter niet heel erg groot waardoor je voor een etentje toch wel meerdere recepten zult moeten bereiden.

Ook de ingrediëntenlijstjes zijn duidelijk en overzichtelijk. Een aanzienlijk deel hiervan koop je in een goed gesorteerde supermarkt maar voor een deel zal je beter je best moeten doen. Denk hierbij aan toko’s en markten waar je naartoe zult moeten voor bepaalde ingrediënten. Dit wordt veroorzaakt omdat Julius Jaspers zoveel mogelijk gebruik wil maken van authentieke ingrediënten, maar daar moet je dus wel echt je best voor doen.

Oriental Streetfood, Julius Jaspers

Oriental Streetfood bestellen?

Als je het niet erg vindt om soms iets meer moeite te doen om bepaalde ingrediënten te zoeken zie ik geen enkele reden om Oriental Streetfood niet te bestellen. Liefhebbers van Aziatisch streetfood kunnen hun hart echt ophalen met dit boek want Oriental Streetfood staat vol heerlijke streetfood gerechten. Ben je daarentegen niet zo snel in een toko te vinden en heb je geen zin om verschillende winkeltjes af te lopen? Dan kan je een deel van Oriental Streetfood wat moeilijker maken en is dit misschien niet het beste boek.

Als kookliefhebber én groot fan van zowel streetfood als de Aziatische keuken zou ik Oriental Streetfood meteen bestellen. Je vindt Oriental Streetfood van Julius Jaspers bij Bol.com maar kan er ook voor terecht bij je lokale boekwinkel. En ken je iemand die op reis is geweest in de gebieden uit dit boek dan is Oriental Streetfood ook een perfect cadeau.

Oriental Streetfood, Julius Jaspers
Oriental Streetfood, Julius Jaspers
Oriental Streetfood, Julius Jaspers

Bekijk bij Bol.com