Back to basics

Back to basics

Jacob Jan Boerma is chef-kok en mede-eigenaar van driesterren restaurant De Leest in Vaassen. Sacha de Boer is fotografe op het gebied van portretten, reportage en food. Samen zijn zij inmiddels verantwoordelijk voor twee kookboeken waarvan Back to basics de meest recente is.

In dit kookboek zorgt deze combinatie van kennis en ervaring voor een prachtige verzameling recepten die voorzien zijn van mooie foto’s. Alleen al door in het boek bladeren krijg je meteen zin om de keuken in te duiken, de gerechten spatten door de fotografie letterlijk van de pagina’s af.

Back to basics, Sacha de Boer en Jacob Jan Boerma

Eenvoudige recepten

Hoewel Jacob Jan een sterrenchef is weet hij de recepten eenvoudig te houden. Er wordt gebruik gemaakt van gangbare ingrediënten en makkelijke bereidingen. Door zijn uitgebreide kennis over ingrediënten weet Jacob Jan juist door verrassende combinaties spectaculaire gerechten te maken.

Waar in hun eerste boek Down to earth een aantal recepten misschien wat minder toegankelijk waren zal je daar in Back to basics geen last van hebben. Ook zijn veel gerechten snel te maken waardoor je geen excuses meer hebt om niet zelf te koken.

Back to basics, Sacha de Boer en Jacob Jan Boerma

Over het kookboek

Back to basics is onderverdeeld in vijf ‘eetmomenten’: lunch, voor, hoofd, na en feest. Ontbijt zal je niet tegenkomen (in het boek lees je waarom) maar voor alle andere eetmomenten vind je in Back to basics inspiratie genoeg.

Voor de lunch kan je je bijvoorbeeld uitleven met smoothies, broodjes, salades en wraps. Stuk voor stuk met verse ingrediënten en een feest voor het oog. Ideaal voor een gezellige lunch met vrienden of familie. En ook de voorgerechten in het boek zijn erg verrassend maar vooral erg lekker. Wat dacht je van een gazpacho van watermeloen of een soepje van Parmezaanse kaas. Allemaal recepten die redelijk makkelijk te maken zijn en voor een bijzondere ervaring zullen zorgen.

De hoofdgerechten zijn ook allemaal even lekker. In de ingrediënten vind je vooral veel verse groenten maar ook vlees en vis ontbreken niet. Heilbot, gehaktballetjes, zeebaars, kip, stamppot… het komt allemaal voorbij en allemaal even mooi gepresenteerd. En voor nagerechten en feestelijke hapjes vind je in Back to basics tenslotte ook genoeg ideeën. Teveel om allemaal op te noemen dus een extra reden om dit boek zelf te kopen.

Back to basics, Sacha de Boer en Jacob Jan Boerma

Back to basics kopen

Wil je ook zelf de prachtige recepten uit dit mooie kookboek proberen? Back to basics van Sacha de Boer en Jacob Jan Boerma is o.a. te bestellen bij Bol.com. Of loop eens binnen bij een boekenwinkel bij jou in de buurt.

Back to basics, Sacha de Boer en Jacob Jan Boerma

Bekijk bij Bol.com