Visbijbel, werken met vis

Visbijbel, werken met vis

In Nederland wordt steeds meer vis gegeten, een goede ontwikkeling want vis is behalve lekker ook nog eens gezond. Als je een liefhebber bent van vis is het kookboek Visbijbel, werken met vis van Bart van Olphen een echte aanrader. Echt alles wat je maar te weten kan komen over het bereiden van vis is in dit kookboek te vinden.

Zelf ben ik een groot liefhebber van lekkere visgerechten, en ik zal proberen wat meer visrecepten met je te delen op Kookidee. Wil je altijd een onuitputtelijke bron van informatie en inspiratie voor handen hebben dan moet je de aanschaf van de Visbijbel zeker overwegen. Hieronder lees je meer over dit ‘viskookboek’ van Bart van Olphen.

Visbijbel, werken met vis - Bart van Olphen

Bart van Olphen

Bart van Olphen werkte eind jaren 90 in de sterrenkeuken van Lucas Carton in Parijs. Bart besloot ‘in de vis’ te stappen omdat hij zelf een echte visliefhebber is. Het leek hem geweldig om vis in te kopen, te verkopen en klaar te maken maar schrok van de wijze waarop de visindustrie werkte.

Het grootste deel van de vis die wordt gevangen is afkomstig van grote bedrijven die complete fabrieken op zee hadden drijven. Zonder rekening te houden met de natuur en de omgeving worden grote stukken zee leeggevist. Bart vond dat dat anders moest en begon met het bedrijf Fish Tales.

Fish Tales by Bart van Olphen

Fish Tales by Bart van Olphen

Met Fish Tales wil Bart duurzaam gevangen vis onder de aandacht brengen. Vis die wordt gevangen door kleinschalige ondernemingen met oog voor de natuur. Zo kan iedereen genieten van een lekker stuk vis die op een duurzame manier wordt gevangen. De producten van Fish Tales zijn gelukkig bij steeds meer supermarkten te koop.

Behalve de verkoop van duurzaam gevangen vis wil Bart met Fish Tales ook laten zien hoe makkelijk het bereiden van vis eigenlijk is. Hij schreef verschillende kookboeken en maakt leuke filmpjes om je te helpen bij het maken van de lekkerste gerechten. Visbijbel, werken met vis is misschien wel het meest complete boek op dit gebied dat ik ken.

Visbijbel, werken met vis - Bart van Olphen

Visbijbel, werken met vis

Wat je kan verwachten van dit boek is misschien wel het best te omschrijven met deze tekst op de achterzijde van de Visbijbel: ‘Visbijbel helpt je bij het kiezen, voorbereiden en klaarmaken van alle gangbare in Europa verkrijgbare en duurzaam gevangen vis, schaal- en schelpdieren.’

Dat is ook precies wat je in dit boek vindt. Het boek staat vol duidelijke instructies die meer dan 90 basistechnieken voor het bereiden van vis, schaal- en schepldieren uitleggen. Stuk voor stuk voorzien van duidelijke foto’s die iedere stap helder illustreren. Ook worden veel tips gegeven hoe je zelf een duurzame keuze kan maken uit het grote aanbod vis.

Visbijbel, werken met vis - Bart van Olphen

Visrecepten

Behalve tips en basistechnieken vind je in Visbijbel, werken met vis natuurlijk ook veel visrecepten. Heerlijke visgerechten uit bijvoorbeeld Italië, Frankrijk, België en Nederland zijn in dit kookboek terug te vinden. En ook al deze recepten worden heel duidelijk beschreven door Bart.

Met een stap voor stap instructie lees je precies wat je moet doen om de lekkerste gerechten te kunnen bereiden. Bij ieder recept vind je bovendien handige pictogrammen zodat je meteen ziet welke keukenspullen je allemaal nodig hebt. Dit maakt Visbijbel, werken met vis een ideaal naslagwerk voor iedere visliefhebber. Zowel beginnende als gevorderde thuiskoks zullen volop genieten van dit boek.

Visbijbel, werken met vis - Bart van Olphen

Visbijbel bestellen

Ben je enthousiast geworden over Visbijbel, werken met vis dan kan je het boek online bestellen bij Bol.com. Ook je lokale boekhandel en een goed gesorteerde kookwinkel zal je aan dit boek kunnen helpen. Bereid je graag visgerechten of ben je juist angstig hier aan te beginnen? Met dit kookboek kan iedereen de lekkerste visgerechten op tafel zetten.

Visbijbel, werken met vis - Bart van Olphen

Bekijk bij Bol.com