Hoe snijd je een paprika

Hoe snijd je een paprika

Paprika’s zijn lekker en gezond, niet voor niets zie je regelmatig paprika’s tussen de ingrediënten van mijn recepten staan. De paprika valt onder de groenten en maakt dus deel uit van de schijf van vijf. Vooral in rode paprika vind je bijvoorbeeld veel vitamine C.

Er zijn verschillende manieren om een paprika te snijden, het belangrijkste is dat je de zaadlijsten en aanwezige zaadjes goed verwijderd. Daarna kan je de paprika in reepjes of blokjes snijden, of bijvoorbeeld in zijn geheel gebruiken voor een gevulde paprika.

Zo snijd je een paprika

De makkelijkste manier om een paprika te snijden vind ik door eerst de bovenkant te verwijderen. Met een scherp mesje snijd je rondom de bovenkant waarna je deze als een deksel van de paprika kan verwijderen. Als de bovenkant een beetje vast zit draai je hem gewoon een beetje rond om de zaadlijsten te breken.

Met je vingers kan je daarna zo de grote zaadlijsten uit de paprika trekken waarbij de meeste zaadjes direct meekomen. Eventueel klop je hem nog even uit of spoel je de binnenkant even schoon onder de kraan. De paprika is nu klaar om te vullen of verder te verwerken.

Heb je kleine stukjes nodig dan snijd ik de paprika in de lengte eerst in vieren of achten en daarna in kleinere stukjes. Ook de zijkanten van de bovenkant (de ‘deksel’) kan je nog lossnijden en zo gebruik je de hele paprika.

Hoe snijd je een paprika

Hoe snijd je een paprika

Hoe snijd je een paprika

Hoe snijd je een paprika

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens