De juiste olietemperatuur bij het wokken

De juiste olietemperatuur bij het wokken

Ik hou van de smaak van gewokte en geroerbakte gerechten. De geurige olie die in de ingrediënten trekt en de lekkere kruiden maken wokken altijd een feestje. Het is alleen wel belangrijk dat de olie de juiste temperatuur heeft. Zo schroeit alles meteen dicht en blijft alles lekker sappig en knapperig.

Het vinden van de juiste temperatuur is gelukkig niet moeilijk. Ik warm altijd de wok eerst goed voor zodat deze al loeiheet is. Dit doe ik door de wok op een laag vuurtje te zetten als ik de ingrediënten ga snijden. Daarna zet ik het vuur hoog, giet ik de olie erin en zet ik er meteen een houten wokspatel in. Zodra er kleine bubbeltjes ontstaan bij je spatel weet je dat de temperatuur goed is.

Te koude olie zorgt voor wokgerechten die niet knapperig zijn, te warme olie zorgt voor schadelijke stoffen en een vieze smaak. Met deze tip met een houten wokspatel zit je altijd goed! Heb je geen houten spatel dan kan je het ook met een houten pollepel testen.

Lees trouwens ook eens mijn foodblog over welke olie je allemaal kan gebruiken in de keuken.

Printen? Het artikel wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Tips van Kookidee

Zoek je een lekker recept? Of heb je nog iets nodig voor in de keuken? Bekijk dan deze tips of alle makkelijke recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens