Hoe snijd je een pompoen?

Hoe snijd je een pompoen?

Het pompoenenseizoen is weer aangebroken en je ziet ze intussen dan ook overal liggen. Heerlijk in een lekkere pompoensoep of bijvoorbeeld geroosterd uit de oven. Maar hoe snijd je een pompoen nu eigenlijk? Hieronder leg ik je dit uit en zal je zien dat zelf een pompoen snijden eigenlijk heel erg makkelijk is.

Ik schil een pompoen zelf trouwens nooit. De schil wordt namelijk vanzelf zacht tijdens het bereiden en bevat niet alleen veel smaak maar ook nog eens veel voedingsstoffen. Wil je de pompoen toch schillen? Kook deze dan een paar minuten in zijn geheel of verwarm kort in de oven. De schil wordt dan zachter en kan je met een dunschiller eenvoudig verwijderen.

Pompoen snijden

Ik begin zelf altijd met het verwijderen van de boven- en onderkant. Dit doe ik met een scherp koksmes en hierdoor blijft de pompoen makkelijk liggen als je verder gaat.

Hoe snijd je een pompoen?

Nadat ik de boven- en onderkant van de pompoen heb verwijderd snijd ik deze eenmaal doormidden. Dit doe ik weer met het koksmes. Als je een goed scherp koksmes hebt kan je deze makkelijk door de schil drukken.

Hoe snijd je een pompoen?

Lepel nu het dradige vruchtvlees en de pitten uit de gehalveerde pompoenen. Deze zitten er redelijk los in en met een lepel schep je ze er zo uit. Misschien moet je een klein beetje wrikken om ze los te krijgen van de pompoen.

Hoe snijd je een pompoen?

Snijd de helften van de pompoen nu in plakken in de gewenste dikte. Ook hierbij geldt dat je een scherp koksmes er makkelijk doorheen kan drukken.

Hoe snijd je een pompoen?

Leg de plakken pompoen nu op je snijplank en snijd er tot slot blokjes van. Hierna kan je de gesneden pompoen verder verwerken in je gerecht.

Een scherp koksmes

Zoals je ziet is een scherp koksmes eigenlijk onmisbaar bij het snijden van een pompoen. Als je mes scherp genoeg is druk je deze zo door de harde schil en het vruchtvlees heen. Bij Bol.com vind je allerlei soorten koksmessen en met deze handige messenscherper houd je jouw koksmes goed scherp.

Zelf gebruik ik het liefst de koksmessen van Wüsthof. Maar ook de koksmessen van Diamant Sabatier, Zwilling en Global zijn bijvoorbeeld erg goed. Hier lees je welke keukenmessen volgens mij nog meer niet mogen ontbreken in je keuken.