Makkelijk champignons in plakjes snijden

Makkelijk champignons in plakjes snijden

Op Kookidee vind je veel recepten met champignons. Meestal snijd ik ze doormidden of in vieren maar nu en dan ook in plakjes. Met deze handige tip kan je makkelijk champignons in plakjes snijden en ben je zo klaar met een bakje champignons.

Zelf gebruik ik altijd een eiersnijder als ik veel champignons in plakjes moet snijden. De ijzeren snijdraadjes zijn scherp genoeg om in één keer door een champignon te snijden. Zo kan je heel snel champignons in gelijkmatige plakjes snijden. Binnen een minuut heb je zo een heel bakje champignons tot mooie egale plakjes verwerkt en kunnen ze direct de pan in. Bovendien zijn de plakjes champignon die je op deze manier snijdt veel dunner en egaler dan de voorgesneden champignons uit de supermarkt.

Champignons snijden met een eiersnijder

Als je met een eiersnijder champignons snijdt kan je de champignons het best met de steeltjes naar onderen leggen. Anders heb je kans dat er een stukje van de ‘hoed’ acherblijft in je eiersnijder. Geen groot probleem maar het is weer net iets lastiger schoonmaken. Door het steeltje aan de onderkant te leggen heb je dit probleem gelukkig niet. Borstel de champignons vantevoren even schoon en je kan achter elkaar doorgaan en bent zo klaar.

Makkelijk champignons in plakjes snijden

Natuurlijk kan je de champignons ook snijden met een scherp mesje maar met een eiersnijder gaat het echt een stuk sneller. Heb je geen goede eiersnijder? Bij Bol.com vind je een groot aantal handige eiersnijders die je in de meeste gevallen al de volgende dag in huis hebt. Zelf heb ik een geheel metalen eiersnijder die ik al vele jaren gebruik, zowel voor eieren als champignons.

Makkelijk champignons in plakjes snijden