Nooit meer kapot kokende eieren

Nooit meer kapot kokende eieren

Als je een ei kookt kan het wel eens gebeuren dat deze tijdens het koken openbarst. Het eiwit stroomt er dan uit en begint te schuimen in je pan. Meestal zo erg dat het schuim aan alle kanten over je pannetje stroomt en je het hele fornuis na afloop schoon kan boenen. Bovendien is je ei ook nog eens leeggekookt en waterig geworden.

Gelukkig is er een handige tip om dit probleem te voorkomen. Als je tijdens het koken van eieren een scheutje natuurazijn toevoegt heb je namelijk nooit meer kapot kokende eieren. Als het ei barst zorgt het azijn ervoor dat het eiwit direct stolt en niet meer gaat schuimen. Ook je eitje wordt verder perfect gekookt.

Meer tips tegen kapot kokende eieren

Zelf kook ik eieren altijd door ze op te zetten met koud water. De kooktijd is dan iets moeilijker te bepalen maar de kans dat je eierschaal openbarst is hiermee een stuk kleiner. Ik gebruik trouwens een superhandige eierwekker waardoor mijn eitje altijd perfect is gekookt. Deze EggPerfect kan je o.a. in een goede kookwinkel krijgen.

Ook kan je een flinke snuf zout aan het kookwater toevoegen of een gaatje onderin je ei prikken. Hierdoor komt er minder druk op de schaal te staan waardoor kapot koken wordt voorkomen. Je kan natuurlijk ook deze tips combineren en je weet zeker dat je eitjes voortaan heel uit je pan komen.

Nooit meer kapotkokende eieren