Oude broodjes weer knapperig bakken

Oude broodjes weer knapperig bakken

Op vakantie, in het weekend of met feestdagen eten wij regelmatig harde broodjes van de bakker. Lekker bij het ontbijt of de lunch maar soms houd je wat broodjes over. En helaas worden die broodjes er dan niet lekkerder op. Met deze tip kan je oude broodjes weer knapperig bakken.

Het enige wat je er eigenlijk voor nodig hebt is een hete oven en wat water. Na zo’n tien minuten zijn je oude harde broodjes weer bijna net zo lekker als eerst. Knapperig van buiten en heerlijk zacht van binnen. Zo hoef je deze oude broodjes dus niet meer weg te gooien.

Houd er wel rekening mee dat dit maar één keer werkt. Ook als de broodjes langer dan een dag liggen wordt het ‘opnieuw vers maken’ wat lastiger. Al kan je het natuurlijk altijd proberen. Hieronder lees je hoe!

Oude harde broodjes weer vers maken

Verwarm je oven voor op 200 graden. Houd je broodjes een paar tellen onder de stromende kraan zodat ze goed nat worden. Leg je broodjes hierna op het rooster in de oven en bak ze zo’n acht tot tien minuten.

Kijk tijdens het bakken af en toe of de broodjes niet te hard gaan. Het ene broodje is namelijk het andere niet. Na het bakken zal je merken dat de binnenkant weer lekker zacht is en de buitenkant heerlijk knapperig.

Stokbrood weer knapperig bakken

Deze tip werkt trouwens ook prima met een oud stokbrood. Het enige dat je anders doet is het stokbrood na het nat maken in aluminiumfolie verpakken. Bak het acht minuten en haal daarna het folie eraf. Bak nog drie minuten en ook je stokbrood is weer heerlijk.

Rooster of bakplaat

Normaal bak ik broodjes altijd op de bakplaat. Deze keer gebruik ik het rooster omdat de broodjes nat zijn aan de buitenkant. Op een bakplaat zal de onderkant wat zacht blijven en dat wil je natuurlijk niet. Deze keer gebruik je dus een rooster.

Oude broodjes weer knapperig bakken