Zo blijven bananen langer goed

Zo blijven bananen langer goed

Iedereen die thuis bananen op de fruitschaal heeft liggen kent het probleem wel, binnen no time zijn je bananen veel te rijp geworden. Met een rijpe banaan is natuurlijk niets mis, maar een overrijpe banaan is een ander verhaal. Gelukkig is er een hele simpele manier om je bananen langer goed te houden.

Als je een banaan hebt gekocht scheidt deze een bepaald gas uit, ethyleen. Dit gas wordt gevormd tijdens het rijpen van de banaan en ontsnapt aan de kant van de steel. Als je een stukje plastic om de steel wikkelt kan dit gas minder snel ontsnappen en zal de rijping van je banaan langzamer gaan.

Als je bananen in de supermarkt koopt zie je misschien wel eens trossen waar een stuk plastic om de stelen zit. Nu weet je dus waarom dit zo is. Heb je dus een voorraadje bananen en gaan die niet snel op? Wikkel een laagje vershoudfolie om de stelen en ze blijven nog langer goed.

Tip: wil je toch van je bananen af? Maak er dan een lekkere smoothie van of verwerk ze in een ander recept. Hier vind je al mijn recepten met banaan.

Zo blijven bananen langer goed