Zo krijg je boter snel zacht

Zo krijg je boter snel zacht

Als je vaak koekjes bakt of ander gebak maakt zal je vast weten dat boter meestal op kamertemperatuur moet zijn. In de meeste gevallen denk ik daar ook aan en haal ik deze ruim van tevoren uit de koelkast, maar soms vergeet ik het wel eens.

Als je te koude boter gebruikt is dit moeilijk te mengen met de rest van de ingrediënten en bestaat de kans dat je recept mislukt. Vaak zit er dan niets anders op dan te wachten tot de boter op kamertemperatuur is gekomen.

Boter raspen

Heb je daar geen tijd voor of geen zin in dan bestaat er een handige tip waarmee je de boter snel zacht krijgt. Je raspt de koude boter gewoon boven een schaaltje en kan deze daarna meteen gebruiken in je recept.

Heb je geen rasp bij de hand? Snijd de boter dan in zo klein mogelijke blokjes zodat deze sneller op kamertemperatuur komt. Hierna kan je verder gaan met het bereiden van je koekjes of gebak.

In dit korte filmpje van Culy zie je hoe je boter makkelijk kan raspen, handig he?

Printen? Het artikel wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Tips van Kookidee

Zoek je een lekker recept? Of heb je nog iets nodig voor in de keuken? Bekijk dan deze tips of alle makkelijke recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens