Zo krijg je boter snel zacht
Als je vaak koekjes bakt of ander gebak maakt zal je vast weten dat boter meestal op kamertemperatuur moet zijn. In de meeste gevallen denk ik daar ook aan en haal ik deze ruim van tevoren uit de koelkast, maar soms vergeet ik het wel eens.
Als je te koude boter gebruikt is dit moeilijk te mengen met de rest van de ingrediënten en bestaat de kans dat je recept mislukt. Vaak zit er dan niets anders op dan te wachten tot de boter op kamertemperatuur is gekomen.
Boter raspen
Heb je daar geen tijd voor of geen zin in dan bestaat er een handige tip waarmee je de boter snel zacht krijgt. Je raspt de koude boter gewoon boven een schaaltje en kan deze daarna meteen gebruiken in je recept.
Heb je geen rasp bij de hand? Snijd de boter dan in zo klein mogelijke blokjes zodat deze sneller op kamertemperatuur komt. Hierna kan je verder gaan met het bereiden van je koekjes of gebak.
In dit korte filmpje van Culy zie je hoe je boter makkelijk kan raspen, handig he?