Zo pel en snijd je knoflook

Zo pel en snijd je knoflook

Knoflook is de perfecte smaakmaker bij heel veel gerechten, en behalve erg lekker is knoflook ook nog eens heel gezond. Knoflook is rijk aan vitaminen en mineralen en wordt dan ook gebruikt bij verschillende kwalen.

Aangeraden wordt om dagelijks één tot twee teentjes knoflook per dag te eten. Omdat ik in veel gerechten knoflook gebruik kom ik zelf aardig in die buurt. Maar je moet de tenen knoflook natuurlijk wel eerst pellen en eventueel snijden.

Zo pel je knoflook

Knoflook pellen is niet echt moeilijk, maar met deze handige tip wordt het nog net iets makkelijker. Door de teen knoflook te kneuzen kan je het velletje veel makkelijker verwijderen. Dit kan je doen door er met een platte hand op te slaan maar nog makkelijker gaat het met een koksmes.

Je legt het koksmes met de platte kant op het teentje knoflook en slaat of drukt even hard op het lemmet. Je hoort het teentje knoflook knappen en als je daarna aan de harde onderkant een klein stukje afsnijd kan je het velletje er verder zo aftrekken.

Niven Kunz heeft trouwens ook nog een handige tip over het pellen van een hele bol knoflook. Erg makkelijk als je meer dan een paar teentjes knoflook nodig hebt.

Zo snijd je knoflook

Je kan knoflook persen maar zelf snijd ik de knoflook meestal in kleine stukjes. De gepelde teentjes knoflook leg je op je snijplank en met een koksmes maak je er dan plakjes of kleine stukjes van. Op Allerhande vind je een duidelijke video waarin je ziet hoe je dit doet.

Plakjes snijd je door de teen knoflook met gebogen vingers tegen je mes te duwen, hierbij houd je je knokkels tegen het lemmet en duw je de knoflook met je vingertoppen naar je mes. Het lemmet van je mes houd je dus tegen met je knokkels terwijl je een lichte hakkende beweging maakt.

Zo kan je niet met je vingers onder het mes komen, en als je een scherp koksmes hebt hoef je weinig kracht te zetten. Wil je de knoflook nog kleiner hakken dan beweeg je het mes als een soort hefboom over de plakjes waarbij je het mes met een hand vasthoudt en met de andere hand op het mes duwt.

Meer snijtechnieken

Hier vind je een handige video over de verschillende snijtechnieken. Als je hier een beetje handigheid in krijgt is het voortaan niet meer nodig om voorgesneden groenten te kopen.

Zo pel en snijd je knoflook