Zo schil je snel een mango

Zo schil je snel een mango

Een rijpe mango heeft een heerlijk zoete smaak en is ook nog eens lekker sappig. Heel erg lekker om te eten maar iets minder lekker om klaar te maken, vooral omdat het sap er aan alle kanten uit sijpelt. Gelukkig is er een hele makkelijke manier om een mango snel te schillen en te snijden.

Schillen is in dit geval eigenlijk niet het goede woord, je haalt de schil namelijk niet van de mango maar de mango van de schil. Klinkt dat raar? Lees dan snel verder en je ziet meteen wat ik bedoel.

Eerst snijden

Je snijdt de mango eerst in stukken terwijl de schil er nog omheen zit. Dit doe je door iets minder dan de helft van de mango in de lengte er af te snijden, je probeert hierbij zo vlak mogelijk langs de pit te snijden. Waar de pit zit voel je al snel als je met je mes een stukje in de mango zit.

Als je een deel hebt afgesneden leg je deze even op een snijplank met het vruchtvlees naar boven. Met een scherp mesje snijd je er nu ruitjes in waarbij de punt van je mes net niet door de schil gaat. Als je het mesje zachtjes in de mango drukt voel je aan de weerstand wanneer je de schil bereikt.

Binnenstebuiten

Als je het hele stuk mango op deze manier hebt ingesneden pak je de mango op en drukt met je duimen de schil ‘naar binnen’. Je ziet dat de mango nu als het ware binnenstebuiten klapt en je een soort egel hebt met blokjes mango in plaats van stekels.

Met je mesje kan je deze blokjes er nu makkelijk af snijden en deze heerlijk op peuzelen of gebruiken in een gerecht. Dit proces herhaal je voor het andere stuk van de mango waarna je nog een dikke plak met daarin de pit over houdt.

Deze dikke plak kan je nu makkelijk van de schil ontdoen en daarna om de pit heen het laatste vruchtvlees verwijderen. Zo snijd en schil je snel een mango en na een paar keer proberen heb je dit trucje al heel snel onder de knie.

Zo schil je snel een mango
Zo schil je snel een mango