Zo snijd je een courgette snel in blokjes

Zo snijd je een courgette snel in blokjes

Groenten als courgette en aubergine moet je vaak in plakjes of kleine blokjes snijden. Als je een goed mes hebt heb je dat gelukkig snel gedaan, al is niet iedereen even handig met snijden. Plakjes zijn natuurlijk geen probleem maar blokjes snijden is bijvoorbeeld een iets minder leuke klus. Gelukkig kan je met deze tip het snijden van deze groenten een stukje sneller maken.

De enige vereiste is dat je een goed koksmes of ander scherp mes hebt, goede messen zijn sowieso onmisbaar in een keuken. Verder heb je natuurlijk een snijplank nodig en moet je even goed op je vingers letten. Als je deze tip gebruikt heb je een complete courgette of aubergine in een halve minuut in blokjes gesneden.

Een courgette (of aubergine) snijden

Natuurlijk maak je eerst de schil van de courgette schoon, goed afspoelen onder stromend water en even droog vegen. Daarna snijd je de kop en de kont eraf en leg je de courgette op je snijplank. Snijd nu met je mes verticaal lange repen van je courgette in de gewenste dikte, maar zorg er voor dat je net niet tot het einde van de courgette snijdt. Je courgette is nu een soort waaier geworden.

Nu draai je de courgette een kwartslag en doet nog eens precies hetzelfde, houd de courgette aan de zijkant een beetje tegen met je vingers maar pas op voor het mes. Als het goed is heb je nu een soort courgette die op patatjes lijkt, met uitzondering van het kleine stukje dat je niet hebt gesneden.

Nu kan je de courgette in ‘plakjes’ snijden zoals je dat normaal zou doen. In plaats van plakjes krijg je nu alleen automatisch blokjes zodra je er een schijfje af snijdt. Sinds ik deze tip heb geleerd snijd ik moeiteloos langwerpige groenten in kleine blokjes.

Zo snijd je een courgette snel in blokjes
Zo snijd je een courgette snel in blokjes