Zo snijd je snel bladgroenten als paksoi, sla en andijvie

Zo snijd je snel bladgroenten als paksoi, sla en andijvie

In het begin sneed ik bladgroenten als paksoi, ijsbergsla en andijvie altijd uit de losse pols. Ik begon in het wilde weg te snijden en na een tijdje had ik dan een bak gesneden groenten, niet allemaal even groot en ik was best een tijd bezig.

Toen ik op televisie zag hoe een echte kok dat deed wist ik dat ik al die tijd veel te omslachtig aan het werk was. Hij trok de grote bladeren er af, rolde deze op en kon zo van het rolletje mooie reepjes snijden. Sindsdien doe ik dat ook en ben ik veel sneller klaar, bovendien zijn alle stukjes groente ook nog eens even groot gesneden.

Scheuren en rollen

Bladgroenten snijden is dus hartstikke makkelijk. Je scheurt de grote buitenste bladen eraf en stapelt er een aantal op elkaar, dit pakketje rol je strak op zodat je een rolletje groente in je hand hebt. Met een scherp koksmes snijd je hier nu snel reepjes vanaf, net zoals je bijvoorbeeld een prei snijdt.

Dit herhaal je tot je de hele groente gesneden hebt en je eindigt met een mooie bak fijngesneden groente van gelijke grootte. Een hele makkelijke tip die je maar net moet weten.

Zo snijd je snel bladgroenten als paksoi, sla en andijvie

Printen? Het artikel wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Tips van Kookidee

Zoek je een lekker recept? Of heb je nog iets nodig voor in de keuken? Bekijk dan deze tips of alle makkelijke recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens