De Oude Muntkelder

De Oude Muntkelder

Zoonlief houdt zoals alle kinderen enorm van pannenkoeken, als hij een vallende ster ziet en een wens mag doen is dat steevast pannenkoeken (of een speelparadijs in huis). Regelmatig stappen we dan ook op de fiets om een van onze twee favoriete pannenkoekenrestaurants in Utrecht te bezoeken.

De ene is Pannenkoekenhuis Rhijnauwen in Utrecht, de ander De Oude Muntkelder op 5 minuten fietsen van huis. Afgelopen vrijdag streken we daar weer even neer om een heerlijke pannenkoek te eten en daarna even de Toursfeer in de stad te proeven.

De Oude Muntkelder is een begrip in Utrecht en je kan er kiezen uit een gigantisch groot aanbod van standaard pannenkoeken tot heerlijke creaties met brie en bieslook. Vrijdag heb ik zelf gekozen voor de ‘zomerkoek’, een pannenkoek met verse aardbeien en ijs met slagroom.

In de zomer zit je hier heerlijk op het terras, direct aan het water van de Oudegracht waar je kan genieten van de vele boten die voorbij varen. Een uniek plekje waar je ook nog eens prima pannenkoeken kan eten en waar je nog een vriendelijke bediening vindt.

Zelf zin om pannenkoeken te bakken maar geen beslag in huis? Dat maak je gewoon zelf met een beetje bloem.

De Oude Muntkelder

De Oude Muntkelder

De Oude Muntkelder

Waar vind je De Oude Muntkelder?

De Oude Muntkelder

Oudegracht 112
3511 AW Utrecht

Telefoon: 030 231 6773
Internet: www.deoudemuntkelder.nl

Zelf pannenkoeken bakken

Wil je zelf pannenkoeken bakken maar heb je geen beslag in huis? Zeef 250 gr. bloem boven een grote kom, voeg een snufje zout en twee eieren toe en meng er 500 ml. melk doorheen. Goed roeren tot alle klontjes zijn verdwenen en bakken maar.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens