Koffie Vijfenzeventig

Koffie Vijfenzeventig

In Utrecht barst het van de koffietentjes, veelal bewoond door hippe dames met knot en bijbehorende man met gestylde baard. Nu ben ik een echte koffieliefhebber maar meestal drink ik deze lekker thuis. Of op iedere straathoek in Italië maar dat is een beetje ver weg in het dagelijks leven.

Groot was dus ook mijn vreugde toen er om de hoek een nieuw tentje de deuren opende. Koffie 75, of Koffie Vijfenzeventig… daar zijn ze zelf ook nog niet helemaal over uit geloof ik. Hoe dan ook, een knus tentje waar tot nu weinig ‘hipsters’ te bekennen zijn.

Het ziet er gezellig uit op het kleine terrasje en binnenin de zaak. Op dit moment wordt de vensterbank bijvoorbeeld bevolkt door cactussen die zijn geknutseld door de tegenoverliggende school. Verder leuke zitjes, leuke tijdschriften, een leuk zwart hobbelpaard en zo kan ik nog wel even doorgaan. Kortom, leuk!

Naast verschillende lekkere koffies (mijn favoriet: mocha macchiato) kan je er terecht voor ambachtelijke broodjes, ook voor de kids. Verder nog allerlei soorten thee, lekkere biologische sapjes en huisgemaakte koeken en gebak. Vriendelijke bediening, op een minuut lopen van huis en een leuke tent. Wat wil ik nog meer :)

De website is op het moment van schrijven nog soort van inactief, gelukkig is Koffie 75 op Facebook te vinden.

Koffie Vijfenzeventig

Waar vind je Koffie 75?

Koffie 75

Poortstraat 75
3572 HE Utrecht

Internet: koffie75.nl

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens