Over Kookidee

Ik ben Rik. Kookidee.nl is mijn persoonlijke website waar ik zoveel mogelijk leuke kookideeën met je wil delen. Je kan het een foodblog noemen, een kookblog of gewoon een receptensite. Wat zeker is, is dat hoe je het ook noemt mijn passie voor lekker eten en koken centraal zal staan.

Zo zal ik vooral veel recepten met je delen, van makkelijke hapjes tot uitgebreide gerechten en van een simpele smoothie tot heerlijk gebak. Alles waar ik mij graag mee bezighoud in de keuken zal je tegenkomen op kookidee.nl. Ik hoop dat je daarmee inspiratie op zal doen voor als je zelf weer eens zin hebt om wat lekkers te bereiden.

De recepten

Veel van de recepten op mijn site komen ‘uit eigen keuken’, van sommige recepten weet ik echt niet meer hoe ik er ooit aan ben gekomen. Als ik op mijn site een recept van iemand anders gebruik zal ik dit er zeker bij vermelden, al probeer ik er wel altijd een eigen draai aan te geven en toestemming te vragen.

Ook kom je soms recepten uit kookboeken tegen. Als deze op kookidee.nl staan heb ik ook daar toestemming voor gevraagd, en gekregen. Een fijne bijkomstigheid daarbij is dat ik nu leuk mailcontact heb met een aantal andere foodlovers, van fanatieke kookbloggers tot echte topchefs… leuk!

De foto’s

De meeste foto’s bij de recepten op Kookidee zijn door mijzelf gemaakt. Bij de oudste recepten niet allemaal omdat ik het foto’s maken toen nog regelmatig vergat. Sinds ik de routine eenmaal te pakken heb maak ik erg veel foto’s tijdens en na het maken van een gerecht.

Deze foto’s zijn echt de gerechten zoals ik ze bereid, dus hoe ze na het bereiden van mijn recept op het bord belanden. De enige nabewerkingen die ik doe zijn soms een uitsnede maken en foto’s wat helderder of juist iets donkerder maken. Verder geen trucjes of wat dan ook, je kan er van uitgaan dat je gerechten er bijna hetzelfde uit komen te zien.

Mijn vrouw en ik met onze lieve zoon Jens

Alles over koken en eten

Ook genoeg andere onderwerpen die met koken en lekker eten te maken hebben zullen voorbijkomen op deze site. Onmisbaar keukengerei, handige apparaten voor in de keuken, allerlei soorten kookboeken, simpele tips tijdens het koken, leuke kookwinkels en foodstores, foodevents, lekkere restaurantjes en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Wat al deze onderwerpen gemeen hebben is dat ik er volop van kan genieten. En met kookidee.nl hoop ik mijn passie voor lekker koken, eten en alles daaromheen een beetje met je te kunnen delen. Ik wens je dan ook heel veel kijk- en vooral kookplezier met kookidee.nl!

Over mij

Ik ben internetondernemer en woon samen met mijn vrouw in een van de mooiste stukjes van Utrecht. In het dagelijks leven ben ik druk bezig met het ontwikkelen van websites en daarnaast ben ik de trotse vader van onze prachtige zoon Jens.

Naast koken zijn mijn andere passies fotografie, muziek en wegduiken in een spannende literaire thriller. Met kookidee.nl combineer ik mijn passie voor koken en fotografie.

Rik

Tips van Kookidee

Zoek je een lekker recept? Of heb je nog iets nodig voor in de keuken? Bekijk dan deze tips of alle makkelijke recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens